ΚΟΚ: Όταν το ελληνικό ίντερνετ «απαγορεύει» τον καφέ και τις σαγιονάρες κατά την οδήγηση

Κώστας Μπιτσικώκος
ΚΟΚ: Όταν το ελληνικό ίντερνετ «απαγορεύει» τον καφέ και τις σαγιονάρες κατά την οδήγηση
Κάποιος να μας γλιτώσει από τους... παραβάτες του ελληνικού διαδικτύου.

Αφού τελειώσαμε με το όριο των 30 χλμ/ώρα που θα «εφαρμοστεί» σε όλους τους δρόμους των ελληνικών πόλεων από το 2025, ήρθε η ώρα για τη νέα π@π@τζ@ του ελληνικού ίντερνετ: τέλος ο καφές για τους οδηγούς μέσα στο αυτοκίνητο.

«Πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για όσους οδηγούν και πίνουν καφέ» διαβάζουμε και αναρωτιόμαστε: «Το τσάι επιτρέπεται;».

Κανένας νέος ΚΟΚ δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί, πόσο μάλλον εφαρμοστεί. Κανένας νέος ΚΟΚ - ούτε ο τωρινός - δεν θα αναφέρει κάτι για καφέ, μπύρα, ούζο και αναψυκτικά.

Το άρθρο 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει: Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς. Ιδιαίτερα, απαγορεύεται να χρησιμοποιεί εν κινήσει ακουστικά, που έχουν συνδεθεί με φορητό ραδιόφωνο, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές, καθώς και κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.

Εννοείται ότι την ώρα της οδήγησης ο οδηγός οφείλει να έχει και τα δύο χέρια του στο τιμόνι (ή έστω στον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων). Αν ένα στέλεχος της Τροχαίας δει ένα όχημα να κινείται και τον οδηγό να κρατά καφέ, τυρόπιτα, κινητό ή κάτι άλλο στα χέρια του, τότε μπορεί - ή μάλλον οφείλει - να το σταματήσει και να επιβάλει το σχετικό πρόστιμο και την αφαίρεση διπλώματος. Μέχρι εκεί.

οδήγηση

Παλαιότερα το ελληνικό διαδίκτυο είχε «απαγορεύσει» τις σαγιονάρες, ανακοινώνοντας τις σχετικές ποινές. Πουθενά στον ΚΟΚ δεν απαγορεύονται οι σαγιονάρες, τα πέδιλα ή τα... ψηλοτάκουνα. Απλά δεν μπορείς να οδηγείς ξυπόλητος.

Μήπως ήρθε η ώρα να... ξεθάψουμε τα άρθρα για την απαγόρευση της μούτζας;

Ας σοβαρευτούμε λίγο στο Ελλάντα.

Photo Credits: IAM Roadsmart

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!