H Τετάρτη που το μποτιλιάρισμα επιστρέφει στην Αθήνα

Newsroom
H Τετάρτη που το μποτιλιάρισμα επιστρέφει στην Αθήνα
Οι διακοπές τελείωσαν για τους περισσότερους και μαζί οι εικόνες με τους άδειους δρόμους της πρωτεύουσας.

«Καλό χειμώνα» εύχονται αρκετοί μόλις μπει ο Σεπτέμβρης, εκνευρίζοντας όσους συνεχίζουν τα μπάνια και τις διακοπές και τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Όμως μαζί με το Σεπτέμβριο επιστρέφει και η χειρότερη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων: το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Ειδικότερα στην Αθήνα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα γιγαντώνεται και δεν προβλέπεται βελτίωσή του για τα επόμενα χρόνια: νέοι οδικοί άξονες - όπως οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού ή οι σήραγγες σε Λεωφόρο Κύμης και Ηλιούπολη - δεν προγραμματίζεται να κατασκευαστούν σύντομα, η γραμμή 4 του Μετρό δεν θα είναι έτοιμη πριν το 2031-2032. Επίσης, λόγω της πανδημίας «χάθηκε» ένα 20% των μετακινήσεων που γίνονταν με τα ΜΜΜ και πλέον γίνονται με ιδιωτικά μέσα. Άρα;

Άρα θα ξαναδούμε τον Κηφισό, την Αττική Οδό και τους μεγάλους άξονες να μποτιλιάρονται σε καθημερινή βάση. Η μέρα που η κίνηση θα πει στους κατοίκους του λεκανοπεδίου «σας έλειψα;» είναι η Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Είναι η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία και άρα οι γονείς θα κάνουν επιπλέον δρομολόγια για να πάνε και να πάρουν τα παιδιά τους από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επίσης, εκείνη την εβδομάδα θα αρχίσουν για όλα τα παιδιά οι απογευματινές δραστηριότητες (προπονήσεις σε ομάδες, φροντιστήρια κλπ), κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον δρομολόγια με ιδιωτικά μέσα.

Μέσα στον Οκτώβριο θα επανέλθει ο Δακτύλιος, μέτρο που θα περιορίσει κάπως την κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα την αυξήσει περιμετρικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!