MotoGP - Μιζάνο: Ταχύτερος ο Μαρτίν στο FP1, από κοντά ακολουθεί ο Μάρκεθ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP - Μιζάνο: Ταχύτερος ο Μαρτίν στο FP1, από κοντά ακολουθεί ο Μάρκεθ
Ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Racing ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του MotoGP, στην πίστα του Μιζάνο.

Το Grand Prix Αγίου Μαρίνου, το δέκατο-τρίτο στη φετινή σεζόν του MotoGP, ξεκίνησε με το FP1 διάρκειας 45 λεπτών στην ηλιόλουστη πίστα του Μιζάνο. Οι αναβάτες βγήκαν στη διαδρομή των 4,2 χιλιομέτρων ώστε να πάρουν μια πρώτη… γεύση από τις συνθήκες οι οποίες ήταν καλύτερες από αυτές της Αραγκόν πριν από μία εβδομάδα.

Ταχύτερος μετά το FP1 ήταν ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Racing. O Ισπανός αναβάτης 10 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας σημείωσε το 1:31,707 και πήρε την 1η θέση ξεκινώντας το αγωνιστικό τριήμερο με τον καλύτερο τρόπο. Δεύτερος στην κατάταξη ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Racing, o οποίος βρήκε από νωρίς έναν εντυπωσιακό ρυθμό. Η διαφορά του από τον Μαρτίν ήταν μόλις 37 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στην 3η θέση ήταν ο Πολ Εσπαργκαρό, ο οποίος κάνει wildcard συμμετοχή με την KTM και ήταν εξαιρετικός στα πρώτα 45 λεπτά του GP Αγίου Μαρίνου. Στην 4η θέση ήταν ο Φράνκο Μορμπιντέλι, ενώ στην 5η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Γάλλος ήταν μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή της κατάταξης.

Στην 6η θέση ήταν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia, ξεπερνώντας τον Μπραντ Μπίντερ της KTM. O παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια, χρειάζεται ένα καλό τριήμερο στο Μιζάνο, ωστόσο στο FP1 ήταν μόλις στην 8η θέση, 0,462 δλ πίσω από τον Μαρτίν. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Μάβερικ Βινιάλες με Aprilia και Πέδρο Ακόστα με Tech3 KTM.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τις χρονομετρημένες ελεύθερες δοκιμές. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διαδικασία στο τριήμερο, καθώς ορίζονται οι θέσεις στα Q1 και Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Αποτελέσματα FP1, MotoGP Μιζάνο

fp1

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!