WRC, Rally Acropolis: Η απίστευτη ιστορία του πώς ο Βίρβες τρέχει στην Ελλάδα

Κώστας Παστρίμας
WRC, Rally Acropolis: Η απίστευτη ιστορία του πώς ο Βίρβες τρέχει στην Ελλάδα
Ο Ρόμπερτ Βίρβες κατάφερε να τρέξει στην Ελλάδα επειδή οι Εσθονοί φίλαθλοι χρηματοδότησαν τη συμμετοχή του.

Σε μια εποχή που οι αγωνιστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες οικονομικές προκλήσεις, η ιστορία του Ρόμπερτ Βίρβες, ενός 24χρονου Εσθονού οδηγού ράλλυ, αποδεικνύει πως το πάθος και η συλλογική υποστήριξη μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Βίρβες, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του FIA Junior WRC στην Ελλάδα το 2022, βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική θέση φέτος καθώς προσπαθούσε να συνεχίσει τη συμμετοχή του στο WRC2. Παρόλο που είχε τα μέσα να αγωνιστεί μόνο μέχρι το Ράλλυ Φινλανδίας, τα όνειρά του για συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έμοιαζαν μακρινά.

Ωστόσο, η τύχη άλλαξε όταν δύο σημαντικές προσωπικότητες του εσθονικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο διευθυντής του Rally Estonia Ούμο Άαβα και ο αθλητικός σχολιαστής Κάλεβ Κρούους ανέλαβαν δράση. Μέσα από μια πρωτοβουλία crowdfunding, συγκέντρωσαν πάνω από 52.000 ευρώ από τους Εσθονούς φιλάθλους, δίνοντας στον Βίρβες την ευκαιρία να επιστρέψει στους ελληνικούς δρόμους και να συνεχίσει την προσπάθειά του στο WRC2, πίσω από το τιμόνι ενός Skoda Fabia RS.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

«Είμαι απίστευτα ευγνώμων σε όλους όσους με στήριξαν», δήλωσε ο Βίρβες. «Η υποστήριξη της κοινότητας των ράλλυ και των Εσθονών φιλάθλων ήταν πραγματικά συγκινητική. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για εμάς και θέλουν να μας βοηθήσουν σημαίνει πολλά».

Αυτή η ιστορία δεν είναι απλώς μια νίκη για τον Virves, αλλά μια απόδειξη της δύναμης της συλλογικής προσπάθειας και της αλληλεγγύης. Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού απέδειξαν ότι, με κοινή θέληση και υποστήριξη, μπορούν να επιτευχθούν ακόμη και τα πιο φιλόδοξα όνειρα. Και τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν, καθώς ο Ρόμπερτ Βίρβες στο τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα βρισκόταν στην πρώτη θέση της κατηγορίας WRC2.

Φωτογραφίες: Robert Virves/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!