Leapmotor: Ποια εταιρεία θα τη φέρει στην Ελλάδα

Κώστας Παστρίμας
Leapmotor: Ποια εταιρεία θα τη φέρει στην Ελλάδα
Η Italian Motion του Ομίλου Βασιλάκη αναλαμβάνει τη διανομή των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων Leapmotor στην ελληνική αγορά.

Η Leapmotor, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην Ελλάδα, μέσω της Italian Motion, θυγατρικής των Autohellas και Samelet. Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη Leapmotor, η οποία, σε συνεργασία με τη Stellantis, επεκτείνει τη διεθνή παρουσία της, εισερχόμενη σε εννέα ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, με την υποστήριξη της κοινοπραξίας Leapmotor International B.V.

Η Leapmotor, που ιδρύθηκε το 2015 στην Κίνα, έχει ως στόχο να προσφέρει καινοτόμα, προσιτά και βιώσιμα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία συνδυάζουν υψηλή τεχνολογία με κορυφαία απόδοση. Η κοινοπραξία με τη Stellantis, στην οποία η τελευταία κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο 51%, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Leapmotor να καθιερωθεί ως ηγετική δύναμη στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Νέα μοντέλα για την ελληνική αγορά

Η γκάμα της Leapmotor που θα διατεθεί αρχικά στην Ελλάδα περιλαμβάνει δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα:

Leapmotor T03: Ένα κομψό, πεντάθυρο αυτοκίνητο πόλης, σχεδιασμένο για εύκολη μετακίνηση στο αστικό περιβάλλον. Με αυτονομία 265 km (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) και μεγάλους εσωτερικούς χώρους, το T03 προσφέρει άνεση και πρακτικότητα για τις καθημερινές μετακινήσεις. Η J.D. Power το κατέταξε στην πρώτη θέση στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, γεγονός που αναδεικνύει την ποιότητά του.

Leapmotor

Leapmotor C10: Ένα premium D-SUV με αυτονομία 420 km, το οποίο βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα LEAP 3.0, που αναπτύχθηκε in-house από τη Leapmotor. Το C10 συνδυάζει πολυτελή εξοπλισμό, ποιότητα κατασκευής και τεχνολογία αιχμής στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, προσφέροντας μια ανώτερη οδηγική εμπειρία. Το μοντέλο έχει βραβευτεί διεθνώς, κατακτώντας το “2023 International CMF Design Award” και χρυσά βραβεία στα “2024 French Design Awards” και “US MUSE Design Awards”.

Leapmotor

Η Italian Motion ως ιδανικός συνεργάτης

Η Leapmotor International B.V. επέλεξε την Italian Motion ως τον επίσημο εισαγωγέα και διανομέα της μάρκας στην Ελλάδα, αξιολογώντας θετικά την εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία των μετόχων της, Autohellas και Samelet, στην αγορά της αυτοκίνησης. Η Autohellas, μέλος του Ομίλου Θ. Βασιλάκη, με μακρόχρονη παρουσία στον χώρο της αυτοκίνησης και των υπηρεσιών κινητικότητας, και η Samelet, με πλούσια δραστηριότητα στην εισαγωγή καινοτόμων λύσεων κινητικότητας, ενισχύουν περαιτέρω την αξιοπιστία της Italian Motion ως κορυφαίου παίκτη στην ελληνική αγορά.

Leapmotor

Με την είσοδο της Leapmotor στο χαρτοφυλάκιό της, η Italian Motion διευρύνει τη γκάμα των μαρκών της, η οποία ήδη περιλαμβάνει εμβληματικές μάρκες όπως οι Alfa Romeo, Fiat, Jeep και Abarth. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της Leapmotor στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο, με επιθετική στρατηγική ανάπτυξης και στόχο τη δημιουργία 200 σημείων πώλησης στην Ευρώπη έως το τέλος του 2024.

Επίσημη πρεμιέρα στο «Auto Athina 2024»

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση των μοντέλων της Leapmotor στο ελληνικό κοινό θα πραγματοποιηθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου «Auto Athina 2024», τον Οκτώβριο. Από τότε και μετά, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, να ενημερωθούν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και να εξετάσουν τις προτάσεις χρηματοδότησης στο επίσημο δίκτυο διανομής της Leapmotor στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Leapmotor

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!