F1 - Η Aston Martin μετά τον Νιούι στοχεύει στον Φερστάπεν

F1 - Η Aston Martin μετά τον Νιούι στοχεύει στον Φερστάπεν
Η βρετανική ομάδα θέλει να ενισχύσει κι άλλο το δυναμικό της, καθώς έχει βάλει στο στόχαστρο να κάνει δικό της και τον αστέρα οδηγό της Red Bull Racing.

Η Aston Martin θέλει να κυριαρχήσει στη Formula 1 και το δείχνει με κάθε τρόπο. Πέρα από το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο, μεγάλη επένδυση έχει γίνει στην πρόσληψη κορυφαίων στελεχών. Η τελευταία και πιο ηχηρή ήταν αυτή του Άντρια Νιούι, o oποίος θα «ντυθεί» στα πράσινα από το 2025.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Λόρενς Στρολ, δεν θέλει να σταματήσει εκεί. Τώρα βάζει ως στόχο τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, ώστε να δημιουργήσει μία νέα «Super Team» στη Formula 1. Σύμφωνα με το ιταλικό Autosprint οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ήδη ξεκινήσει και η έναρξη της συνεργασίας τους προορίζεται για το 2026.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα πρέπει οι σχέσεις του Φερστάπεν με τη Red Bull Racing να φτάσουν σε τέτοιο σημείο που η ρήξη να είναι μη αναστρέψιμη. Ήδη οι φήμες πως ο Ολλανδός πολυπρωταθλητής σκέφτεται να αποχωρήσει από τους «ταύρους» κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Το δέλεαρ της Aston Martin δεν είναι μονάχα οι μεγάλες της φιλοδοξίες, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της και ο Νιούι, τον οποίο ο Φερστάπεν γνωρίζει πολύ καλά. Είναι και για τη Honda, η οποία θα συνεργαστεί από το 2026 με την Aston Martin και ο Ολλανδός έχει εξαιρετικές σχέσεις με την ιαπωνική εταιρεία, καθώς τον έχει βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό στην κατάκτηση όλων των τίτλων του στη Formula 1. Οι Ιάπωνες μάλιστα δεν είχαν αποκλείσει στο παρελθόν εκ νέου συνεργασία με τον Φερστάπεν και η πιθανή μετεγγραφή του στην Aston Martin θα ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, η Aston Martin θέλει τον Φερστάπεν δίπλα στον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ολλανδός, εφόσον υπογράψει στη βρετανική ομάδα, θα αντικαταστήσει τον Λανς Στρολ, ο οποίος προορίζεται για το πρόγραμμα της Aston Martin στην κατηγορία Hypercar του WEC με την Aston Martin Valkyrie.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullconetntpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!