F1 - Πιάστρι: «Πιστεύω στη νίκη, έχουμε καλό ρυθμό αγώνα»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Πιάστρι: «Πιστεύω στη νίκη, έχουμε καλό ρυθμό αγώνα»
Ο Αυστραλός οδηγός της McLaren Racing ήταν χαρούμενος με την εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπακού και ελπίζει σε μία ακόμη νίκη στη Formula 1.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες, η McLaren Racing δεν έδειξε να είναι η κυρίαρχη δύναμη στο grid. Στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Αζερμπαϊτζάν, ο Όσκαρ Πιάστρι πήρε τη 2η θέση στο Q3 αλλά ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ που πήρε την pole position.

Μετά τη μάχη του Q3, o Πιάστρι ρωτήθηκε για το πώς έζησε τη μάχη της pole στο Μπακού και πόσα ρίσκα πήρε για να σημειώσει τη δεύτερη ταχύτερη επίδοση: «Πήγαινα πολύ κοντά στους τοίχους και στον τελευταίο γύρο ακόμα πιο κοντά. Προσπάθησα να αντλήσω το μέγιστο από το μονοθέσιο. Αυτή η πίστα επιβραβεύει το ρίσκο, οπότε στον τελευταίο μου γύρο στο Q3 δεν είχα να χάσω τίποτα. Προσπάθησα να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όλο το τριήμερο νιώθω άνετα με το μονοθέσιο. Νιώθω πολύ καλά με την εμφάνισή μου στο Q3».

Ο Άλεξ Μπραντλ ρώτησε τον Αυστραλό εάν πιστεύει στη νίκη στον αυριανό αγώνα. Ο Πιάστρι απάντησε: «Πιστεύω πως μπορώ να διεκδικήσω τη νίκη από τη θέση που εκκινώ. Όμως είναι πολύ δύσκολο να ακολουθείς ένα άλλο μονοθέσιο σε αυτή την πίστα. Το είδαμε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Ελπίζω να βρω καθαρή πίστα μπροστά μου στον αγώνα. Ο ρυθμός αγώνα μας είναι καλός, θα δούμε τι θα κάνουμε, όμως η Ferrari δεν είναι καθόλου αργή».

Η εκκίνηση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 13:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: McLaren F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!