F1 - Σάινθ: «Μπορούμε το 1-2 στον αγώνα, όλα είναι ανοικτά»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Σάινθ: «Μπορούμε το 1-2 στον αγώνα, όλα είναι ανοικτά»
Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari πιστεύει πως η ιταλική ομάδα μπορεί να κερδίσει και μάλιστα με 1-2 τον αγώνα της Formula 1 στο Μπακού.

Η Scuderia Ferrari εμφανίστηκε στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν με ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από τη νίκη της στη Μόντσα της Ιταλίας. Η ιταλική ομάδα ήταν εντυπωσιακή στις κατατακτήριες δοκιμές και έκανε το 1-3 με τον Σαρλ Λεκλέρ να κατακτά την pole position με διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της μάχης του Q3, ο Κάρλος Σάινθ ρωτήθηκε σχετικά με την εμφάνισή του στους δρόμους του Μπακού: «Πιστεύω πως είχαμε δυνατές κατατακτήριες δοκιμές και με τα δύο μονοθέσια. Είμαστε σε μία πολύ καλή θέση για αύριο. Ποτέ στην καριέρα μου δεν ήμουν στο 100% σε αυτή την πίστα, πάντα δυσκολευόμουν. Η 3η θέση είναι μια πολύ καλή θέση για τον αγώνα και ο ρυθμός μου απ’ ότι είδα είναι πολύ δυνατός. Όλα είναι ανοικτά για τον αγώνα».

Για τις συνθήκες της πίστας και το μυστικό για μία καλή προσπάθεια, ο Ισπανός είπε: «Η πίστα αποκτούσε ολοένα και περισσότερη πρόσφυση όσο έπεφτε η θερμοκρασία οδοστρώματος. Όλα εξαρτήθηκαν από το πόσο καλά μπορούσες να προσαρμοστείς. Βρήκα κάτι επιπλέον στο Q3 που μου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δεν έκανα την καλύτερη προετοιμασία για τον τελευταίο μου γύρο, όμως κατάφερα να είμαι 3ος».

Ερωτώμενος σχετικά με τις ελπίδες της Ferrari να κάνει το 1-2 στον αγώνα της Κυριακή, ο Σάινθ δήλωσε: «Εάν ήμουν ταχύτερος θα ήμασταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, όμως ποτέ δεν ήμουν τόσο καλός στο Μπακού. Αύριο όμως μπορούμε να είμαστε στο 1-2».

Η εκκίνηση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 13:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!