F1: Ο Γκασλί αποκλείστηκε από τις κατατακτήριες του GP Αζερμπαϊτζάν

Κώστας Παστρίμας
F1: Ο Γκασλί αποκλείστηκε από τις κατατακτήριες του GP Αζερμπαϊτζάν
Ο οδηγός της Alpine βρέθηκε εκτός κατάταξης στο Μπακού μετά την παράβαση του ορίου ροής καυσίμου στο Q2.

Ο Πιερ Γκασλί της Alpine αποκλείστηκε από τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Αζερμπαϊτζάν, καθώς το μονοθέσιό του παραβίασε τους κανονισμούς της FIA σχετικά με τη ροή καυσίμου. Ο Γάλλος οδηγός, που είχε καταταχθεί 13ος, είδε το μονοθέσιό του να αποτυγχάνει στον έλεγχο, καθώς οι αισθητήρες της FIA αποκάλυψαν ότι η ροή καυσίμου κατά τη διάρκεια του Q2 ξεπέρασε το επιτρεπόμενο όριο.

Η ομάδα της Alpine δικαιολογήθηκε εξηγώντας πως ένα τεχνικό σφάλμα μικρής διάρκειας προκάλεσε την αύξηση της ροής καυσίμου πέρα από το όριο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόθεση ή πλεονέκτημα στην απόδοση. Παρόλα αυτά, οι κανονισμοί της FIA είναι αυστηροί, και η παραβίαση του ορίου οδήγησε αυτόματα στον αποκλεισμό του Γκασλί από τα αποτελέσματα.

Αυτό το περιστατικό αποτελεί το πιο πρόσφατο πλήγμα για την Alpine, καθώς ο έτερος οδηγός της ομάδας, Εστεμπάν Οκόν, αντιμετώπισε προβλήματα με το μονοθέσιό του και ήταν τελευταίος στις κατατακτήριες, λόγω μηχανικών προβλημάτων και επαφής με τον τοίχο στην στροφή 4.

Ο αποκλεισμός του Γκασλί και τα προβλήματα του Οκόν αφήνουν την Alpine στην ουρά του grid, με τον Γκασλί να εκκινεί από το τέλος (ή από το pitlane) μαζί με τον Γκουάνγιου Ζου της Sauber, ο οποίος επίσης δέχθηκε ποινή για αλλαγή κινητήρα.

Φωτογραφία: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!