F1 - Ράσελ: «Πέρασα από έναν τοίχο με ανθρακονήματα, δεν έβλεπα τίποτα»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Ράσελ: «Πέρασα από έναν τοίχο με ανθρακονήματα, δεν έβλεπα τίποτα»
Τρομακτικές εικόνες είδε μπροστά του ο οδηγός της Mercedes-AMG όταν περνούσε στο σημείο που είχαν ατύχημα οι Σέρχιο Πέρεζ και Κάρλος Σάινθ.

Ένα ανέλπιστο βάθρο κατέκτησε στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν ο Τζορτζ Ράσελ. Ο Βρετανός της Mercedes ήταν σε μία «ήσυχη» 5η θέση μέχρι να συγκρουστούν μεταξύ τους ο Σέρχιο Πέρεζ και Κάρλος Σάινθ στον 50ο από τους 51 γύρους μετά τη στροφή 2.

Έπειτα από το «πέσιμο» της καρό σημαίας, ο Ράσελ μίλησε για την πρώτη του παρουσία στο βάθρο μετά τη νίκη του στην Αυστρία και είπε: «Είναι σίγουρα μία έκπληξη το ότι βρίσκομαι εδώ. Ευτυχώς ο Κάρλος (Σάινθ) και ο Τσέκο (Πέρεζ) ήταν καλά στην υγεία τους. Αυτό το τριήμερο η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ σκληρά. Άλλαξε κινητήρα στο μονοθέσιό μου, άλλαξε κινητήρα στο μονοθέσιο του Λιούις, έγιναν τόσα πολλά πράγματα. Είχα ένα πάρα πολύ κακό ξεκίνημα στον αγώνα, έχανα συνεχώς χρόνο. Με τα σκληρά ελαστικά ήμασταν ένα από τα ταχύτερα μονοθέσια στην πίστα. Κατάφερα να περάσω τον Μαξ και η θέση μου στο βάθρο είναι ένα μπόνους».

Για την πιο δύσκολη στιγμή στον αγώνα του, ο Βρετανός ανέφερε: «Η πιο δύσκολη στιγμή σήμερα ήταν να οδηγώ με τέρμα το γκάζι μέσα από έναν τοίχο από ανθρακονήματα στον προτελευταίο γύρο. Ήταν τρελό, δεν έβλεπα τίποτα λόγω του ήλιου. Θα μπορούσε κάποιο μονοθέσιο να είναι οπουδήποτε στην πίστα. Ευτυχώς όλοι ήταν καλά στην υγεία τους. Ήταν ένας μεγάλος αγώνας και χαίρομαι που είμαι στο βάθρο».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον ταχύτητα της Mercedes και αν αισιοδοξεί για τη συνέχεια της σεζόν, είπε: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Έπρεπε να τερματίσουμε στην 5η θέση σήμερα, αυτό το αποτέλεσμα μπορούσαμε να πάρουμε λόγω και του αποτελέσματος του Λάντο στις κατατακτήριες. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και ελπίζω να έχουμε ένα καλύτερο τριήμερο στη Σιγκαπούρη».

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!