F1 - Λεκλέρ και Ρονάλντο έχουν το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά σε διαφορετικό χρώμα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Λεκλέρ και Ρονάλντο έχουν το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά σε διαφορετικό χρώμα (vid)
Ο Μονεγάσκος οδηγός της Formula 1 και ο άσος των γηπέδων είναι κάτοχοι της εντυπωσιακής Ferrari Daytona SP3.

Σε μόλις 599 αντίτυπα κατασκευάστηκε από την Ferrari η Daytona SP3, ένα supercar με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, ισχύος 840 ίππων. Δικαιωματικά ένας από τους ιδιοκτήτες της είναι ο οδηγός της Scuderia στη Formula 1, Σαρλ Λεκλέρ. Ο 26χρονος Μονεγάσκος παρουσίασε σε ένα βίντεο το πώς διαμόρφωσε τη δική του Daytona SP3, σε μαύρο χρώμα αλλά και με λεπτομέρειες όπως η σημαία του Μονακό αλλά και το νούμερο 16 που χρησιμοποιεί στην F1.

Μάλιστα το κοινό έχει την ευκαιρία να δει την Daytona του Λεκλέρ από κοντά, στο Μουσείο Ferrari στην πόλη της Μόντενα.

Ιδιοκτήτης της Daytona SP3, αλλά σε κόκκινο χρώμα, είναι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος εθεάθη να την οδηγεί πριν από μήνες στους δρόμους της Λισσαβόνας.

Daytona SP3: Πανάκριβη και ταχύτατη

Η αξία της Daytona SP3 κυμαίνεται από 2 έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ (ανάλογα με τις επιλογές εξατομίκευσης). Ο V12 κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο, έχει όριο περιστροφής του φτάνει στις 9.500 σ.α.λ. και εκτοξεύει το ιταλικό supercar από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,85 δλ! Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα.

Το όνομα της Daytona SP3 αντλεί έμπνευση από τη θρυλική σειρά Sport Prototype του 1960. Τότε που η ιταλική φίρμα κατέκτησε στις 24 Ώρες της Daytona του 1967 τις τρεις πρώτες θέσεις, με τις αγωνιστικές 330 P3/4, 330 P4 και 412 P, αντίστοιχα.

Photo Credits: Ferrari/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!