F1 - Με παροχή κοινωφελούς εργασίας τιμωρήθηκε ο Φερστάπεν για τη λέξη που είπε στη συνέντευξη Τύπου (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Με παροχή κοινωφελούς εργασίας τιμωρήθηκε ο Φερστάπεν για τη λέξη που είπε στη συνέντευξη Τύπου (vid)
Ο πρωταθλητής της Formula 1 τιμωρήθηκε για τη λέξη που επέλεξε για να περιγράψει το μονοθέσιο της Formula 1.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Μαξ Φερστάπεν επαναλαμβάνει πόσο δύσκολο στην οδήγηση έχει γίνει το μονοθέσιο της Red Bull Racing, κάτι που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματά του στους πρόσφατους αγώνες της Formula 1.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν το Grand Prix Σιγκαπούρης ο Ολλανδός ρωτήθηκε για την απόδοση της RB20 στο τριήμερο του Αζερμπαϊτζάν. «Προσπάθησα να βελτιώσω το στήσιμο του μονοθεσίου αλλά όταν μπήκα στις κατατακτήριες κατάλαβα ότι ήταν... γ@@@@».

Αυτή η φράση δεν πέρασε απαρατήρητη από τη FIA, η οποία κάλεσε σε απολογία τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Φερστάπεν δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ανέφερε μία λέξη που χρησιμοποιείται συχνά στον λόγο και ότι τα αγγλικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα.

Οι αγωνοδίκες αποδέχτηκαν εν μέρει τα όσα είπε ο οδηγός της Red Bull, τόνισαν όμως στην απόφασή τους ότι όσοι αποτελούν πρότυπο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο πώς εκφράζονται δημόσια, ιδίως όταν δεν βρίσκονται υπό πίεση. Καθώς η λέξη που χρησιμοποίησε δεν απευθυνόταν σε κάποιον άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων, αποφάσισαν να μην του επιβάλλουν πρόστιμο αλλά την υποχρέωση παροχής κοινωφελούς εργασίας.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στo Αζερμπαϊτζάν και τη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι.

Photo Credits: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!