MotoGP: Ο Μπανάια έκανε επίδειξη δύναμης στο Μιζάνο

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μπανάια έκανε επίδειξη δύναμης στο Μιζάνο
Ο Πέκο Μπανάια έκανε με διαφορά τον καλύτερο χρόνο στη χρονομετρημένο περίοδο – Εντυπωσίασε ο Κουαρταραρό.

H απογευματινή περίοδος ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής για το GP Εμίλια-Ρομάνια όπως πάντα έχει μεγάλη σημασία, καθώς από αυτήν προκύπτουν τα γκρουπ που παίρνουν μέρος στο Q1 και στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Ομάδες και οδηγοί του MotoGP βρέθηκαν για δεύτερη φορά φέτος στο Μιζάνο, αλλά οι συνθήκες αυτήν τη φορά ήταν αρκετά διαφορετικές. Τις προηγούμενες ημέρες έπεφτε καταρρακτώδης βροχή και η θερμοκρασία ήταν σημαντικά χαμηλότερη, έως και 10 βαθμούς, σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες, και όλα ξεκίνησαν από την αρχή.

Σε αυτά τα 60 λεπτά οι αναβάτες προσπάθησαν να συμπτύξουν όσο γινόταν περισσότερη δουλειά για το στήσιμο των μοτοσικλετών τους και στο τέλος να κάνουν τους γρήγορους γύρους με τα μαλακά ελαστικά για να εξασφαλίσουν μία θέση στην ταχύτερη 10άδα, που οδηγεί αυτόματα στο Q2.

Ο ταχύτερος αναβάτης σε αυτήν τη διαδικασία ήταν ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati, ο οποίος έκανε μια σαφή δήλωση των προθέσεών του, όντας δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον Χόρχε Μαρτίν. Ο αναβάτης της Pramac είχε πρώση στα τελευταία λεπτά και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τη 2η θέση. Ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati, νικητής στον προηγούμενο αγώνα στην ίδια πίστα,βρέθηκε στην 3η θέση, μπροστά από τον Ενέα Μπαστιανίνι με την άλλη εργοστασιακή Ducati που ήταν 4ος.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha, που πήρε την 5η θέση και άφησε πίσω του τους Φράνκο Μορμπιντέλι, Μάρκο Μπετζέκι, Μάβερικ Βινιάλες, Πέδρο Ακόστα και Αλέιξ Εσπαργκαρό. Αυτή είναι η 10άδα του Q2, καθώς στα τελευταία λεπτά είχαμε συνεχείς πτώσεις και κίτρινες σημαίες στην πίστα, που δεν επέτρεψαν σε πολλούς αναβάτες να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Ο Άλεξ Ρινς της Yamaha δεν πήρε μέρος σε αυτήν την περίοδο λόγω ασθένειας.

Η δράση στο Μιζάνο συνεχίζεται με άλλη μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών το πρωί του Σαββάτου και αμέσως μετά τις κατατακτήριες, που θα ξεκινήσουν στις 11:50 το πρωί.

Αποτελέσματα

fp2

Φωτογραφία: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!