F1 - Ο λόγος που η Mercedes δεν «κυνήγησε» τον Νιούι

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Ο λόγος που η Mercedes δεν «κυνήγησε» τον Νιούι
Η γερμανική ομάδα δεν ήθελε στις τάξεις της τον «γκουρού» της αεροδυναμικής, ο οποίος εν τέλει κατέληξε στην Aston Martin.

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» ανάμεσα στη Red Bull Racing και τον Άντριαν Νιούι, ήχησαν… καμπάνες σε όλες τις άλλες ομάδες της Formula 1. Ο κορυφαίος τεχνικός στη ιστορία του θεσμού ήταν στην αγορά και σε κάθε εργοστάσιο έγιναν συσκέψεις ώστε να δημιουργηθεί ένα σχέδιο για να τον κάνει δικό του.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στη Mercedes-AMG F1. O επικεφαλής και CEO, Τότο Βολφ, πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις με τον επικεφαλής του τεχνικού τμήματος, Τζέιμς Άλισον, ώστε να εξετάσουν το σενάριο προσέγγισης του Νιούι.

Kάτι τέτοιο δεν συνέβη, παρά το γεγονός πως πρόκειται για τον κορυφαίο τεχνικό, o oποίος ήταν σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του και τελικά επέλεξε την Aston Martin. Ο Βολφ εξήγησε τους λόγους που πήραν με τον Άλισον μια τέτοια απόφαση: «Όλες οι ομάδες σκέφτηκαν να πάρουν τον Νιούι. Εγώ και ο Τζέμις (Άλισον) το συζητήσαμε και το αναλύσαμε. Φτάσαμε όμως στο συμπέρασμα πως η τωρινή μας δομή είναι αυτή στην οποία έχουμε πίστη και θέλουμε να συνεχίσουμε. Αμφότεροι τρέφουμε τεράστιο σεβασμό για τον Νιούι, όμως επιλέξαμε να μην τον προσεγγίσουμε γιατί πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας όπως είναι σήμερα».

Η ένταξη του Νιούι στο έμψυχο δυναμικό της Aston Martin είναι μία κίνηση η οποία θα έχει μεγάλο αντίκτυπο τα επόμενα χρόνια. Ο Βολφ το αναγνωρίζει και περιμένει την Aston Martin να ανέβει σημαντικά σε απόδοση τα επόμενα χρόνια.

«Πιστεύω πως οι επιτυχίες που έχει ο Άντριαν στην F1 μιλάνε από μόνες τους. Είναι ένας φοβερός σχεδιαστής και αν δούμε τα στατιστικά είναι ο καλύτερος στην ιστορία. Εάν βάλουμε στην εξίσωση τον Άντι Κάουελ (σ.σ. μελλοντικός CEO της Aston Martin), έναν από τους σπουδαιότερους ηγέτες που έχω γνωρίσει, μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα. Είναι καλό για το σπορ να έχουμε περισσότερες ανταγωνιστικές ομάδες στις μπροστά θέσεις του grid», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Mercedes-AMG.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!