Η Volkswagen απαιτεί μεγάλες παραχωρήσεις από τα συνδικάτα

Η Volkswagen απαιτεί μεγάλες παραχωρήσεις από τα συνδικάτα

Κώστας Παστρίμας
Η Volkswagen απαιτεί μεγάλες παραχωρήσεις από τα συνδικάτα
Η Volkswagen αναζητά τρόπους να μειώσει τα κόστη, ενώ οι εργαζόμενοι αντιστέκονται σθεναρά στο ενδεχόμενο κλεισίματος εργοστασίων.

Η Volkswagen, η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, βρίσκεται σε κρίσιμες συνομιλίες με τα συνδικάτα, με σκοπό να βρεθούν λύσεις για την περικοπή των εξόδων της εταιρείας και να κλείσει το χάσμα με τους ανταγωνιστές της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Όλιβερ Μπλούμε, αναμένει σημαντικές προτάσεις από τα συνδικάτα, καθώς οι διαπραγματεύσεις για νέες μισθολογικές συμφωνίες και πιθανό κλείσιμο εργοστασίων ξεκινούν δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Volkswagen ακύρωσε μακροχρόνιες συμφωνίες ασφάλειας εργασίας και δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κλεισίματος εργοστασίων στην εγχώρια αγορά της, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά. Αυτή η κίνηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα, τα οποία δεσμεύτηκαν να αντισταθούν σθεναρά. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών θα εκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο, ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Όλιβερ Μπλούμε

Ο Μπλούμε δήλωσε ότι το κόστος της Volkswagen είναι πολύ υψηλό σε σχέση με τους διεθνείς ανταγωνιστές και ότι η εταιρεία θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες για περικοπές στους τομείς της ανάπτυξης, των υλικών, των πάγιων εξόδων και των εξόδων παραγωγής και πώλησης. Αναφερόμενος στο κόστος εργασίας στη Γερμανία, ο Μπλουμ επεσήμανε ότι είναι διπλάσιο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, γεγονός που πιέζει την εταιρεία να βρει λύσεις για να μειώσει τα κόστη.

Αυτές οι εξελίξεις λαμβάνουν χώρα καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει δυσκολίες, με την πτώση της κινεζικής αγοράς να επηρεάζει τα κέρδη μεγάλων εταιρειών όπως η BMW και η Mercedes-Benz.

Φωτογραφίες: Volkswagen

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!