F1, Αλόνσο: H Ferrari έπρεπε να είχε κερδίσει στη Σιγκαπούρη

Κώστας Παστρίμας
F1, Αλόνσο: H Ferrari έπρεπε να είχε κερδίσει στη Σιγκαπούρη
Ο Φερνάντο Αλόνσο υποστηρίζει πως η Ferrari είχε το ταχύτερο μονοθέσιο στο GP Σιγκαπούρης, παρά την απογοητευτική της εμφάνιση.

Σε μια δήλωση που προκαλεί έκπληξη, ο Φερνάντο Αλόνσο ισχυρίστηκε ότι η Ferrari «έπρεπε να είχε κερδίσει» το Grand Prix Σιγκαπούρης. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ιταλική ομάδα στις κατατακτήριες δοκιμές, ο Ισπανός θεωρεί ότι το μονοθέσιο της Ferrari ήταν το ταχύτερο το Σαββατοκύριακο στη Μαρίνα Μπέι.

Η Ferrari είχε απογοητευτική εμφάνιση στα δοκιμαστικά, με τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ να εκκινούν από την 9η και 10η θέση αντίστοιχα. Ο Λεκλέρ έκανε λάθος στον γύρο του στο Q3 λόγω κακής θερμοκρασίας των ελαστικών του, ενώ ο Σάινθ είχε ατύχημα στην τελευταία στροφή. Παρά την κακή εκκίνηση, ο Λεκλέρ κατάφερε να ανακάμψει και να τερματίσει πέμπτος, ενώ ο Σάινθ ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έβδομη θέση, έχοντας κερδίσει θέσεις μέσω ενός πρώιμου pit stop.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Αλόνσο εξέφρασε την άποψή του για τις δυνατότητες της Ferrari. «Η Ferrari ήταν, κατά τη γνώμη μου, το ταχύτερο μονοθέσιο αυτό το Σαββατοκύριακο. Έπρεπε να είχαν κερδίσει αυτόν τον αγώνα», δήλωσε ο Ισπανός, τονίζοντας ότι η ιταλική ομάδα θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει τη νίκη αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές.

Όσον αφορά τον δικό του αγώνα, ο Αλόνσο τερμάτισε στην όγδοη θέση, εκμεταλλευόμενος το pit stop για να προσπεράσει τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Παρά την ικανοποιητική θέση, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η Aston Martin δυσκολεύτηκε καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και ότι το μονοθέσιο δεν είχε τον απαραίτητο ρυθμό. «Ήμασταν τυχεροί που πήραμε βαθμούς. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να είμαστε 15οι και να είχαμε την ίδια αίσθηση», σχολίασε ο Αλόνσο, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την απόδοση της ομάδας του.

Φωτογραφία: Aston Martin

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!