F1, Άιρτον Σένα - Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς στο Netflix

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1, Άιρτον Σένα - Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς στο Netflix
H ζωή του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και θρύλου της Formula 1 έρχεται σύντομα στη μικρή οθόνη και πλέον έχει ημερομηνία κυκλοφορίας.

Τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του Άιρτον Σένα, η ζωή του Βραζιλιάνου θα γίνει σειρά στο Netflix. H πλατφόρμα ανακοίνωσε πως η πολυαναμενόμενη σειρά θα κυκλοφορήσει στις 29 Νοεμβρίου και αναμένεται να καθηλώσει πολλούς φίλους της Formula 1 μπροστά στις οθόνες του σπιτιού τους.

Στο ρόλο του Άιρτον Σένα θα δούμε τον 30χρονο Βραζιλιάνο ηθοποιό Γκαμπριέλ Λεόνε, ο οποίος εμφανίστηκε και στην πρόσφατη ταινία με τίτλο «Ferrari». Η σειρά του Netflix θα διαδραματίσει τη ζωή του Βραζιλιάνου θρύλου εντός κι εκτός πίστας από το ξεκίνημα της καριέρας του. Επιπλέον θα διαθέτει ορισμένα στοιχεία φαντασίας όπως στις σειρές «The Crown» και «Chernobyl».

Στη σειρά αναμένεται να δούμε και μεγάλες ακόμη προσωπικότητες της εποχής όπως ο μεγάλος αντίπαλος του Σένα, Αλέν Προστ, τον οποίο θα υποδυθεί ο Ματ Μέλα, τον τότε επικεφαλής της McLaren Ρον Ντέντις (Πάτρικ Κένεντι), τον Νίκι Λάουντα (Γιοχάνες Χάινριχ) και Νέλσον Πικέ (Ούγκο Μπονεμέρ).

Σε ανακοίνωσή του, το Netflix ανέφερε: «Η ιστορία ξεκινάει από την αρχή της αγωνιστικής καριέρας του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 και ακολουθεί τα βήματά του από τους αγώνες καρτ στο πρωτάθλημα Formula Ford της Μ. Βρετανίας έως και το τραγικό του δυστύχημα στην Ίμολα της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του Grand Prix Αγίου Μαρίνου».

Ο Σένα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 34 ετών, στο Grand Prix Σαν Μαρίνο την 1η Μαΐου του 1994 οδηγώντας το μονοθέσιο της Williams.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Netflix/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!