F1 - Ο Χάμιλτον φοβόταν να πει στον Βολφ πως υπέγραψε στη Ferrari

F1 - Ο Χάμιλτον φοβόταν να πει στον Βολφ πως υπέγραψε στη Ferrari
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αναφέρθηκε στην ημέρα που έπρεπε να ανακοινώσει τον Τότο Βολφ πως θα φύγει από τη Mercedes.

Πριν ξεκινήσει η φετινή αγωνιστική σεζόν της Formula 1, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Λιούις Χάμιλτον, το οποίο θα έχει ισχύ από το 2025. Ο Βρετανός «τάραξε τα νερά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού κάνοντας την κίνηση της χρονιάς.

Όπως προκύπτει το δύσκολο για τον Χάμιλτον δεν ήταν η απόφαση να πει το «ναι» στη Scuderia, αλλά το πώς θα το ανακοινώσει στη Mercedes. Ο πρώτος ο οποίος το έμαθε ήταν ο επικεφαλής και CEO της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Times, o Χάμιλτον μίλησε για το πώς αντιμετώπισε την ανακοίνωση της αποχώρησης στον Βολφ: «Από τότε που υπέγραψα το συμβόλαιο με τη Ferrari έχω νιώσει μια σειρά από πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Ήταν πολύ τρομακτικό όταν έπρεπε να το ανακοινώσω στο αφεντικό μου (σ.σ. Τότο Βολφ). Είναι όμως συναρπαστικό γιατί μεγάλωσα βλέποντας τον Μίκαελ Σουμάχερ. Κάθε οδηγός βλέπει το μονοθέσιο της Ferrari και αναρωτιέται πώς θα ήταν να κάθεται μέσα στο cockpit».

Από τη μεριά του, ο Βολφ αποκάλυψε πως δεν προσπάθησε να κάνει τον Χάμιλτον να αλλάξει γνώμη για την απόφαση που πήρε: «Όταν μου είπε το τι πρόκειται να κάνει δεν προσπάθησα να του αλλάξω γνώμη. Είναι μια νέα πρόκληση για εκείνον σε ένα καινούργιο περιβάλλον. Είμαστε μεγάλα αγόρια. Γνωρίζαμε πως ένα μεσοπρόθεσμο συμβόλαιο συνέφερε και τις δύο πλευρές. Σέβομαι το γεγονός πως μπορείς να αλλάξεις τη γνώμη σου. Η υπογραφή στη Ferrari είναι μάλλον για μία τελευταία περιπέτεια. Το γεγονός αυτό δεν με εκπλήσσει, μόνο το χρονικό σημείο που έγινε με εξέπληξε».

Τη θέση του Χάμιλτον στη Mercedes θα πάρει ο 18χρονος Κίμι Αντονέλι.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!