Skoda Elroq: Εκδόσεις, αυτονομία, πότε έρχεται στην Ελλάδα (vid)

Skoda Elroq: Εκδόσεις, αυτονομία, πότε έρχεται στην Ελλάδα (vid)

Newsroom
Skoda Elroq: Εκδόσεις, αυτονομία, πότε έρχεται στην Ελλάδα (vid)
Το Gazzetta ταξίδεψε στην Πράγα για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού SUV της Skoda - Αποστολή: Κώστας Μπιτσικώκος

Η φαντασμαγορική παρουσίαση του ηλεκτρικού Elroq στην Πράγα δείχνει πόσο σημαντικό μοντέλο είναι για την Skoda. Σε πλοιάρια στον ποταμό Μολδάβα αποκαλύφθηκε το νέο SUV, μήκους 4,5 μέτρων, το οποίο θα τοποθετηθεί στη γκάμα της τσέχικης μάρκας κάτω από το Enyaq.

Το γεγονός ότι αποτελεί εκπρόσωπο της δημοφιλούς κατηγορίας των compact SUV αλλά και η προσιτή τιμή του (σε ορισμένες χώρες ο τιμοκατάλογος θα αρχίζει από τις 33.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται κρατικές επιδοτήσεις) το καθιστούν πιο ελκυστικό. Οι παραγγελίες του αρχίζουν άμεσα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα το αναμένουμε την άνοιξη του 2025, ενώ οι τιμές του θα ανακοινωθούν μέσα στον Οκτώβριο.

Skoda Elroq

To Elroq βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και είναι το πρώτο Skoda που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid. Το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, με ποιοτικά υλικά και μεγάλη οθόνη αφής 13 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 470 λίτρα και είναι ικανός να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας.

Skoda Elroq

Διαθέσιμο με κίνηση είτε στους πίσω είτε σε όλους τους τροχούς, το Elroq θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις μπαταρίας, χωρητικότητας 55, 63 και 82 kWh αντίστοιχα. Με τις δύο πρώτες η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 170 και 204 ίπποι, ενώ με την μεγάλη οι πελάτες της Skoda θα μπορούν να επιλέξουν είτε την πισωκίνητη έκδοση με 285 ίππους είτε την τετρακίνητη (με δύο ηλεκτρικά μοτέρ) με 299 ίππους.

Skoda Elroq

Η αυτονομία του Skoda Elroq φθάνει έως τα 560 χιλιόμετρα, στην έκδοση με την μεγάλη μπαταρία και κίνηση στους πίσω τροχούς. Η ταχύτητα φόρτισης είναι έως 175 kW, κάτι που σημαίνει ότι η μπαταρία των 82 kWh μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% σε 28 λεπτά.

Photo Credits: Skoda Auto

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!