F1: Οι πωλήσεις εισιτηρίων για το Όστιν εκτοξεύτηκαν μετά το τέλος της κυριαρχίας του Φερστάπεν

Κώστας Παστρίμας
F1: Οι πωλήσεις εισιτηρίων για το Όστιν εκτοξεύτηκαν μετά το τέλος της κυριαρχίας του Φερστάπεν
Η αύξηση του ανταγωνισμού στη Formula 1 και η μοναδική συνύπαρξη με το αμερικανικό ποδόσφαιρο φέρνουν νέο κοινό στο Grand Prix των ΗΠΑ.

Οι διοργανωτές του Grand Prix των ΗΠΑ στο Όστιν, ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, ανέφεραν μια εντυπωσιακή άνοδο στις πωλήσεις εισιτηρίων καθώς η σεζόν της Formula 1 γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική. Μετά την παρατεταμένη κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull, η συμμετοχή περισσότερων ομάδων στον αγώνα για τη νίκη, όπως η McLaren, η Mercedes και η Ferrari, έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των θεατών.

Ο Μπόμπι Έπσταϊν, πρόεδρος του Circuit of the Americas (COTA), δήλωσε ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων είχαν υποχωρήσει πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά η πτώση της κυριαρχίας του Φερστάπεν έδωσε νέα πνοή στη σεζόν. «Νομίζω ότι θα ήταν η πιο αδύναμη χρονιά μας από το 2020. Οι πωλήσεις μας απογειώθηκαν μόλις ο Μαξ σταμάτησε να κερδίζει και το πρωτάθλημα έγινε πιο ανταγωνιστικό. Ο κόσμος παρακολουθεί και βρίσκει τη σεζόν πολύ πιο συναρπαστική τώρα», εξήγησε.

Συνδυάζοντας αθλητισμό και διασκέδαση

Το Austin GP φημίζεται για την ικανότητά του να συνδυάζει τον αθλητισμό με τη διασκέδαση, κάτι που αναδεικνύεται ιδιαίτερα φέτος, καθώς το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί τόσο συναυλία του Eminem όσο και ένας σπουδαίος αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου ανάμεσα στους Texas Longhorns και τους Georgia Bulldogs, δύο από τις κορυφαίες ομάδες του κολεγιακού πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τον Έπσταϊν, αυτός ο συνδυασμός θα φέρει στην πόλη του Austin περισσότερους από 150.000 θεατές το Σάββατο.

«Η σύμπτωση του Grand Prix με έναν τόσο σημαντικό αγώνα ποδοσφαίρου είναι μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε νέους θεατές. Προσφέραμε ένα πακέτο εισιτηρίων για την Παρασκευή και την Κυριακή για τους φιλάθλους που θέλουν να δουν και το ποδόσφαιρο, κάτι που δίνει στους επισκέπτες της πόλης έναν λόγο να επεκτείνουν τη διαμονή τους», πρόσθεσε ο Έπσταϊν.

Επιπλέον, το Circuit of the Americas αναμένει ότι η συναυλία του Eminem θα σπάσει το ρεκόρ προσέλευσης του Σαββάτου, με τον Έπσταϊν να επισημαίνει ότι «ο Eminem έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις της Taylor Swift το 2016, και περιμένουμε να φτάσουμε κοντά στους 100.000 ανθρώπους στο χώρο της συναυλίας».

Η Formula 1 στο Austin συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους θεατές, με τη φετινή σεζόν να υπόσχεται ένταση και ψυχαγωγία σε έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες του ημερολογίου.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!