Ο Πρόεδρος της FIA καταγγέλλει προκατάληψη από τα βρετανικά μέσα: «Με καταδίκασαν»

Κώστας Παστρίμας
Ο Πρόεδρος της FIA καταγγέλλει προκατάληψη από τα βρετανικά μέσα: «Με καταδίκασαν»
Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ μιλά ανοιχτά για τη σχέση του με τα μέσα ενημέρωσης και την κριτική που δέχεται κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, σε αποκλειστική συνέντευξη στο Motorsport.com, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνοντας ότι έχουν δείξει προκατάληψη εναντίον του. Οι δηλώσεις του προέδρου έρχονται λίγο μετά τα σχόλια του σχεδιαστή Άντριαν Νιούι, ο οποίος επίσης κατηγόρησε τα μέσα ότι αντιμετώπισαν άδικα τόσο τον Μαξ Φερστάπεν όσο και τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Μπεν Σουλαγέμ ανέφερε: «Σέβομαι τον Μαξ γιατί είμαι κι εγώ οδηγός. Ήμουν πρωταθλητής και σέβομαι τους νικητές και τους πρωταθλητές. Βλέπω ότι τον κακομεταχειρίστηκαν, αλλά ας μιλήσουμε για μένα. Αν δείτε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και τι μου έκαναν… Για όνομα του Θεού, με καταδίκασαν. Δεν με κατηγόρησαν για τίποτα, αλλά συνεχίζουν να επιμένουν. Και με νοιάζει; Όχι. Γιατί; Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πουλήσουν και να έχουν περισσότερη κάλυψη για τους ίδιους». Παράλληλα, δήλωσε ότι τα μέσα δεν έχουν καμία εξουσία πάνω στη FIA, υπογραμμίζοντας: «Η εξουσία είναι στα μέλη της FIA και τη Γενική Συνέλευση. Είμαστε μια ανεξάρτητη, δημοκρατική ομοσπονδία».

Η κριτική τον κάνει πιο δυνατό

Παρά την κριτική, ο Μπεν Σουλαγέμ τόνισε ότι η αρνητική αντιμετώπιση από τα βρετανικά μέσα τον έκανε πιο ισχυρό: «Με έκαναν πιο δυναμικό. Είμαι πιο προσεκτικός και πιο σοφός τώρα».

Ο πρόεδρος της FIA δήλωσε πως η Ομοσπονδία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το 2021, όταν ανέλαβε τη θέση, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δημοκρατικές διαδικασίες της FIA. «Αν κάποιος θέλει να έχει προεδρική αναμέτρηση μαζί μου, είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Η δημοκρατία λειτουργεί συνεχώς, όχι μόνο κάποιες φορές», είπε, αναφερόμενος στις επόμενες εκλογές για την προεδρία της FIA, που θα γίνουν το 2025. Με αυτά τα λόγια, ο Μπεν Σουλαγέμ επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το έργο του, παρά την κριτική που έχει δεχθεί από τα μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!