Auto Athina 2024: Όλες οι πρεμιέρες στην έκθεση αυτοκινήτου (vid)

Νίκος Γιαννούλας
Auto Athina 2024: Όλες οι πρεμιέρες στην έκθεση αυτοκινήτου (vid)
Περισσότερα από 200 συνολικά μοντέλα αυτοκινήτων εκ των οποίων 33 θα δείτε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σας περιμένουν στη Auto Athina 2024.

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Ελλάδα, η Auto Athina 2024, υποδέχτηκε δημοσιογράφους και επαγγελματίες του αυτοκινήτου την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της για το κοινό, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo πλησίον του αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με ώρες λειτουργίας τις καθημερινές από 14:00 – 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από 10:00 – 21:00. Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα ΑμεΑ και για τα παιδιά έως 12 ετών.


Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε για όλα τα συναρπαστικά νέα μοντέλα, που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Alfa Romeo Junior

Alfa romeo Junior
Φωτογραφία: Αιμίλιος Βέλια


Η ιταλική μάρκα θα έχει ισχυρή παρουσία στην έκθεση, στο stand C3 του Hall 1 με όλα τα γνωστά της μοντέλα, ωστόσο αίσθηση θα κάνει το πιο πρόσφατο και αναμενόμενα το πλέον εμπορικό, η Junior. Με μήκος 4,17 αποτελεί την πιο σπορ πρόταση της κατηγορίας B-SUV. Διατίθεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που αποδίδει 156 ίππους και σε υβριδική με κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων και ισχύ 136 ίππους. Την γκάμα θα συμπληρώσει σύντομα η πανίσχυρη ηλεκτρική Veloce με 280 ίππους και η υβριδική τετρακίνητη Q4 με 136 ίππους. Οι τιμές ξεκινούν από τις 29.900 ευρώ για την υβριδική έκδοση των 136 ίππων και τις 30.900 ευρώ για το ηλεκτρικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

BMW X3

BMWw
Φωτογραφία: BMW


Η τέταρτη γενιά της BMW X3 παρουσιάζει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα που αναδεικνύει την εξωτερική της εμφάνιση. Eίναι 34 χιλιοστά μακρύτερη και 29 χιλιοστά φαρδύτερη από την προκάτοχό της, ενώ το ύψος της έχει μειωθεί κατά 25 χιλιοστά. Η νέα BMW X3 διαθέτει μια ευρεία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει αποδοτικούς βενζινοκινητήρες και diesel, καθώς και ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Η BMW X3 30e xDrive προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 81 - 90 χλμ. και συνδυασμένη ισχύ 220 kW/299 hp. Το κορυφαίο μοντέλο BMW X3 M50 xDrive διαθέτει τον ισχυρότερο εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα, με μέγιστη απόδοση 293 kW/398 hp και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα. Οι τιμές το μοντέλου στη χώρα μας ξεκινούν από τις 68.700 ευρώ.

Citroen C3

citr
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Highlight της Citroen στην έκθεση θα είναι το νέο C3, ένα μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία των compact crossover. Το νέο C3 προσφέρεται με επιλογές βενζινοκίνητων, υβριδικών και ηλεκτρικών κινητήρων. Το ηλεκτρικό ë-C3 έχει αυτονομία έως 320 χιλιόμετρα, ενώ το υβριδικό σύστημα Hybrid 100 e-DCS6 προσφέρει ηλεκτρική κίνηση στο 50% των αστικών διαδρομών, χωρίς ανάγκη φόρτισης. Οι εκδόσεις με θερμικό κινητήρα βενζίνης ξεκινούν από τα 16.900 ευρώ, ενώ η υβριδική έκδοση ξεκινά από τα 21.900 ευρώ.

Citroen C3 AIRCROSS

citroc3
Το Citroen C3 Aircross δεύτερης γενιάς αποτελεί τη νέα προσιτή πρόταση στην δημοφιλέστερη κατηγορία της ελληνικής αγοράς B-SUV. Το μοντέλο διατίθεται, όπως και το C3, με τρία κινητήρια σύνολα (ηλεκτρικό, hybrid & βενζίνης). Τα νέα Citroën C3 Aircross & ë-C3 Aircross αποτελούν σημείο αναφοράς σχετικά με τη χωρητικότητα επιβατών, αφού το νέο μοντέλο προσφέρει τώρα έως και 7 θέσεις - για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία.

Cupra Tavascan

kangaskan
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Το αμιγώς ηλεκτρικό Cupra Tavascan χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή σχεδίαση με σπορ αναλογίες. Ανήκει στην κατηγορία D-SUV και διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Την Endurance με μπαταρία χωρητικότητας 77 Kwh και κινητήρα ισχύος 286 ίππων, και την VZ 4WD με μπαταρία επίσης 77 Kwh, δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και μέγιστη ισχύ 340 ίπππων. Η έκδοση με την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς εξασφαλίζει αυτονομία έως 586 χλμ., συνδυάζοντας ιδανικά την ηλεκτροκίνηση και τις επιδόσεις. To νέο Cupra Tavascan διατίθεται στη χώρα μας με τιμή εκκίνησης στα 48.990 ευρώ ή 39.990 ευρώ μετά την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Fangchengbao BAO 5

bagobun
Γλωσσοδέτης μεν, αλλά το Fangchengbao BAO 5 είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και προηγμένο plug-in hybrid SUV της κατηγορίας D. Η μάρκα αυτή ανήκει στο portfolio της BYD και ειδικεύεται στα εκτός δρόμου υβριδικά οχήματα. Το συγκεκριμένο δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα εισαχθεί στην ελληνική αγορά, ωστόσο οι 681 ίπποι της συνδυασμένης ισχύος των 3 κινητήρων του (1 θερμικός και 2 ηλεκτρικοί) καθώς και οι κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητές του, μας εξάπτουν τη φαντασία.

Ford Capri

caprice
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Το εντυπωσιακό coupe SUV της Ford που βλέπουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με μήκος αμαξώματος 4,63 μέτρα. Το νέο Ford Capri είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία σε εκδόσεις Extended Range, είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς(RWD), είτε με τετρακίνηση (AWD), μόνιμου μαγνήτη. Η πισωκίνητη έκδοση RWD αποδίδει μέγιστη ισχύ 286 PS και ροπή 545 Nm, ενώ στην τετρακίνητη AWD οι αντίστοιχες τιμές είναι 340 PS και 679 Nm. Κορυφαίες είναι και οι επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα και την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 6,4 δλ. για το νέο Capri RWD και 5,3 δλ. για το νέο Capri AWD. Η έκδοση Style RWD με τους 286 ίππους κοστίζει από 42.200 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Honda Civic Type R

τσιβίκ
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Τα λόγια περιττεύουν στην περίπτωση του Civic Type R, καθώς έχει χτίσει ένα μύθο, διόλου άδικα, ως το κορυφαίο προσθιοκίνητο hot hatch όλων των εποχών. Στην τελευταία του εκδοχή που λανσάρεται στη χώρα μας είναι εφοδιασμένο με τον 2.0 VTEC Turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 329 ίππων και 420 Nm ροπής. Το Type R μπορεί να επιταχύνει από 0-100 σε 5,4 δευτερόλεπτα και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 275 χλμ./ώρα.

Honda HR-V

χρβ
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Το ανανεωμένο HR-V που κάνει την πρεμιέρα του στην έκθεση έχει ελάχιστες αισθητικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το απερχόμενο, ενώ και σε επίπεδο μηχανικών μερών παραμένει η υβριδική διάταξη με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.5 λίτρων 107 ίππων και ηλεκτρικό με ισχύ 131 ίππων. Στην ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου ωστόσο τόσο ο θόρυβος λειτουργίας όσο και η κατανάλωση, έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Hyundai Santa Fe

σαντα
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Στη 5η του γενιά, το μεγάλο SUV έχει μια πολύ ιδιαίτερη, γωνιώδη αισθητική, με στόχο να προσφέρει ακόμα περισσότερη άνεση στους 6 ή 7 επιβάτες του -οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν και χιλιάδες λίτρα αποσκευών. απευθύνεται σε οικογένειες με αγάπη για τις εκδρομές και τις αποδράσεις στην ύπαιθρο. Μάλιστα όταν αναδιπλωθούν πλήρως η δεύτερη και η τρίτη σειρά των καθισμάτων, δημιουργείται ένας τεράστιος επίπεδος χώρος. Το μοντέλο διατίθεται σε εκδόσεις hybrid και plug-in hybrid με ισχύ 215 και 253 ίππους αντίστοιχα.

Hyundai Tucson

τουσκονε
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Η τέταρτη γενιά του μοντέλου υπέστη ένα ελαφρό αισθητικό facelift και πολλές βελτιώσεις σε επίπεδο εξοπλισμού, αναρτήσεων και μονάδων κίνησης. Το μοντέλο διατηρεί τη μεγάλη γκάμα πλήρως εξηλεκτρισμένων κινητήρων, με εκδόσεις diesel, βενζίνης, υβριδικές και plug-in hybrid, που ξεκινούν με αποδόσεις 136 ίππων και φτάνουν έως και τους 265. Υπάρχουν επίσης επιλογές με κίνηση σε όλους τους τροχούς, αυτόματα κιβώτια και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

KGM Tivoli

ντοβόλι
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. φέρνει στη χώρα μας τα αυτοκίνητα της KGM (KG Mobility), η οποία αποτελεί τη συνέχεια της SsangYong. Η τελευταία ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων το 1954. Η εταιρεία παράγει SUV και τετρακίνητα μοντέλα μόνο, με το μικρότερο να είναι το Tivoli, ένα compact SUV (4,22 μέτρα) με κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων ισχύος 163 ίππων, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

KGM Torres

Φερνάντο Τόρες
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Το Torres είναι ένα μεσαίο οικογενειακό SUV, μήκους 4,7 μέτρων, με έμφαση στην ευρυχωρία και την άνεση των επιβατών. Και εδώ βασικός κινητήρας είναι το turbo τετρακύλινδρο σύνολο 1.5 λίτρων βενζίνης, με ισχύ 163 ίππων. Το Torres όμως θα κυκλοφορήσει και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση EVX, ισχύος 207 ίππων. Με μπαταρία της BYD χωρητικότητας 73,4 kWh, προσφέρει αυτονομία 462 χλμ (WLTP).

KGM Musso Grand

Μούσος
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Το νέο αυτό διπλοκάμπινο pick up έρχεται για να ενταχθεί στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών φορτηγών για αγροτική χρήση, με όπλα του τους χώρους και την αξιοπιστία. Το Musso Grand διαθέτει έναν κινητήρα e-XDi220 με ισχύ 202 ίππους στις 3.800 και μέγιστη ροπή 441 Nm.

KGM Korando

κολοράντο
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


To Korando είναι ένα SUV της κατηγορίας C, καθώς το μήκος του αμαξώματός του φτάνει στα 4,44 μέτρα. Τοποθετείται ανάμεσα στα Tivoli και Torres, ενώ διατίθεται με το ίδιο μηχανικό turbo τετρακύλινδρο σύνολο 1.5 λίτρων βενζίνης, με ισχύ 163 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή αυτόματου. Σύντομα όλα τα μοντέλα της KGM θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά για παραγγελία.

KIA EV3

ιβι3
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της KIA που θα δούμε για πρώτη φορά στην Auto Athina 2024 έχει μήκος 4.3 μέτρα και εντάσσεται στην εξαιρετικά δημοφιλή, από εμπορική άποψη, κατηγορία των B - SUV. Διαθέτει ένα σύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με κίνηση στους εμπρός τροχούς που βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) και χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς της Kia. Η έκδοση EV3 Standard προσφέρεται μεμπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 Long Range εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh. Και οι δύο διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα 150 kW/204 ίππων, ο οποίος εξασφαλίζει επιτάχυνση για το 0-100 km/h σε μόλις 7,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 170 χλμ./ώρα.

Leapmotor T03

ταφμηδεντρια
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Η Leapmotor θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα στην έκθεση Auto Athina 2024. Το Τ03, το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της, είναι αμιγώς ηλεκτρικό και έχει μήκος 3,62 μέτρα. Είναι διαθέσιμο σε μια πλούσια έκδοση εξοπλισμού, που περιλαμβάνει έως και γυάλινη οροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο, καθώς επίσης κορυφαίο για την κατηγορία πακέτο 10 συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Το T03 έχει 265 χλμ. μικτή αυτονομία, ενώ η ευρυχωρία του δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Η τιμή του αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ξεκινά από τα 15.844 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 3, ή από τα 20.900 ευρώ, χωρίς την επιδότηση αλλά με προωθητική ενέργεια.

Leapmotor C10

σιτεν
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Το ολοκαίνουργιο C10 είναι η ναυαρχίδα της Leapmotor. Πρόκειται για ένα πολυτελές και κομψά σχεδιασμένο αμιγώς ηλεκτρικό ηλεκτρικό μοντέλο. Ανήκει στην κατηγορία D-SUV, καθώς το αμάξωμά του έχει μήκος 4,7 μέτρα. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 69,9 kWh και εξασφαλίζει μικτή αυτονομία 420 χλμ. και έως 574 χλμ. στον αστικό κύκλο (WLTP), με τον σύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα μόνιμου μαγνήτη να αποδίδει 218 ίππους και να κινεί τους πίσω τροχούς. Η τιμή του, όπως και στην περίπτωση του μικρότερου T03 είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα, καθώς ανέρχεται στα 30.900 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» και προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος 2.000 ευρώ.

Mazda CX-80

σι εξ
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος


Το μεγάλο D-SUV της Mazda κάνει το ντεμπούτο του στην Αθήνα, σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις PHEV και με κινητήρα diesel. Η έκδοση e-Skyactiv PHEV συνδυάζει βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ, για συνδυαστική ισχύ 327 ίππων και ροπή 500 Nm. Η e-Skyactiv D φέρει εξακύλινδρο σε σειρά diesel, με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Η μέγιστη ισχύς είναι 254 ίπποι. Μεγάλοι χώροι, πολυτέλεια, πλήρης εξοπλισμός και κορυφαία ασφάλεια χαρακτηρίζουν την πρόταση της Mazda. Το μοντέλο διατίθεται με πέντε εκδόσεις εξοπλισμού και οι τιμές του ξεκινούν από τα 61.035 ευρώ.

MG HS

έιτς εσ
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Το νέο SUV της κατηγορίας D άλλαξε εντελώς και για πρώτη φορά το βλέπουμε στην Auto Athina 2024. Σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο MG HS είναι 14 χλστ. φαρδύτερο στα 1,890 μέτρα και 45 χλστ. μακρύτερο στα 4,655 μέτρα (4.,670 μέτρα το PHEV), με μειωμένο συνολικό ύψος κατά περίπου 30 χλστ. Το νέο MG HS θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης ή PHEV (plug-in hybrid). O δεύτερος συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων 105 kW (142 ίππων) με έναν ηλεκτροκινητήρα 209 ίππων και προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις με επιτάχυνση με 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα. Το νέο MG HS προσφέρεται επίσης με έναν βενζινοκινητήρα νέας γενιάς 1.5 turbo, που αποδίδει 169 ίππους και συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με αυτόματο DCT 7 σχέσεων.

MG ZS Max Hybrid+

ζετες
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Το ολοκαίνουργιο MG ZSMax HYBRID+ διαθέτει αμάξωμα με 4,43 μέτρα μήκος, 1,82 μέτρα πλάτος και μεταξόνιο 2,61 μέτρων, που το τοποθετεί πλέον στην κατηγορία των C-SUV. Το προηγμένο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης συνδυάζει ιδανικά έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων 102 ίππων με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και ροπής 250 Nm, που συνολικά αποδίδουν ισχύ 197 ίππων. Παρά τις υψηλές επιδόσεις, η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 5,1 λίτρα/100 χλμ. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας εντός του Οκτωβρίου, σε τιμές που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Mini Aceman

minaxe
Ένα εντελώς νέο μοντέλο στη γκάμα της Mini, το Aceman, κάνει το ντεμπούτο του στην Ελλάδα. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό με αμάξωμα μήκους 4,07 μέτρων και τοποθετείται ανάμεσα στο ΜΙΝΙ Cooper και το ΜΙΝΙ Countryman, ως crossover της κατηγορίας Β. Η εκμετάλλευση των χώρων στην καμπίνα των επιβατών επιτρέπει στο ΜΙΝΙ Aceman να φιλοξενεί έως πέντε επιβάτες και αρκετές αποσκευές (το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 300 λίτρων). Το νέο Aceman είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την E με ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων και μπαταρία χωρητικότητας 42,5 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως 309 χιλιόμετρα και την SE με ισχύ 218 ίππων και αυτονομία έως 405 χλμ, χάρη στην μεγαλύτερη μπαταρία (54,2 kWh). Οι τιμές του ξεκινούν από τα 36.752ευρώ χωρίς την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Mini Cooper 5d

πεντε ντι
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος


Η πέμπτη γενιά του MINI Cooper στην πεντάθυρη εκδοχή της κάνει και αυτή το ντεμπούτο της στην Ελλάδα. Σημαντικά πιο ευρύχωρο και πρακτικό από το τρίθυρο, λόγω μεγαλύτερων διαστάσεων, παραμένει συμπαγές, με μήκος 4,05 μέτρα. Η βασική εκδοχή του μοντέλου (Cooper C) διατίθεται με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 156 ίππων, ενώ η έκδοση MINI Cooper S χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα 150 kW/204 ίππων. Οι δύο εκδόσεις διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ οι τιμές του Cooper C ξεκινούν από τα 26.950 ευρώ και του Cooper S από 32.400 ευρώ.

Opel Frontera

τέρατέρα
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Ένα εμβληματικό όνομα στη γκάμα της Opel επανέρχεται, υπό τη μορφή ενός ευρύχωρου SUV, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Το νέο Frontera θα είναι διαθέσιμο είτε ως υβριδικό 48V είτε ως αμιγώς ηλεκτρικό. Το Frontera Hybrid θα εφοδιάζεται με τους νέους υπερτροφοδοτούμενους τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.2 λίτρων και 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το Frontera Electric θα διατίθεται με δύο επιλογές μπαταρίας, για μέγιστη αυτονομία έως 400 χλμ.

Opel Grandland

οπελγκραντ


Η νέα γενιά του Grandland είναι η πρώτη που επωφελείται από την πλατφόρμα τουΟμίλου Stellantis STLA Medium για ηλεκτρικά οχήματα. Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, τη νέα επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας με χωρητικότητα έως και98 kWh, τον ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς και πλήθος χαρακτηριστικών εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η αντλία θερμότητας, το νέο Grandland Electric θα είναι σε θέση να προσφέρει μια ηλεκτρική αυτονομία έως και περίπου 700 χλμ. Το μοντέλο δεν θα προσφέρεται όμως μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό, αλλά με ολοκληρωμένη γκάμα κινητήριων συνόλων όπως Plug-in Hybrid με ηλεκτρική αυτονομία έως και 85 km και Hybrid με τεχνολογία 48V.

Peugeot 5008

πεντε κ πεζ
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Μετά την παρουσίαση του νέου 3008 ήταν θέμα χρόνου η έλευση και του νέου Peugeot 5008. Το έως και 7θέσιο D-SUV της Peugeot διαθέτει τρεις εναλλακτικές με αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες, στη γκάμα υπάρχουν δύο εξηλεκτριμένες με κινητήρες βενζίνης, μία υβριδική και μια plug in υβριδική. Χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι φυσικά οι μεγάλοι χώροι, για πέντε ή εφτά επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών στην εφταθέσια διάταξη έχει όγκο 259 λίτρα, στην πενταθέσια φτάνει στα 748 λίτρα, ενώ στη διθέσια στα 1.815 λίτρα.

Porsche Macan

μαγκαν
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Η δεύτερη γενιά του μοντέλου που βλέπουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι πλέον αμιγώς ηλεκτρική. Το εισαγωγικό μοντέλο της νέας Macan διαθέτει έναν κινητήρα στον πίσω άξονα με ισχύ 340 ίππων. Η έκδοση αυτή του μοντέλου προσφέρει και τη μεγαλύτερη αυτονομία με μια φόρτιση, που μπορεί να φτάσει στα 641 χιλιόμετρα. Υπάρχουν ακόμα οι Macan 4 και Macan 4S, ενώ η κορυφαία Macan Turbo διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη αερανάρτηση και μέγιστη απόδοση ισχύος 639 ίππους. Το κόστος της Macan ξεκινά από τα 86.300 ευρώ.

Porsche 911

πορκε
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Η ανανεωμένη 911 κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα, σε εκδόσεις Coupe, Cabriolet και Targa, με υβριδικά εξακύλινδρα κινητήρια σύνολα που ξεκινούν από τους 394 ίππους. Το εμβληματικό σπορ μοντέλο της μάρκας είναι φυσικά πιο γρήγορο και συναρπαστικό στην οδήγηση παρά ποτέ, αλλά και πιο ακριβό παρά ποτέ, με τις τιμές της απλής έκδοσης να ξεκινούν από τα 184.630 ευρώ.

Subaru Forester

φορεστερρρ
Φωτογραφία: Κώστας Παστρίμας


Η έκτη γενιά του Forester είναι γεγονός και την βλέπουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας, σημαντικά βελτιωμένη σε σχεδίαση, εξοπλισμό ασφάλειας και πάντα με τις ίδιες κορυφαίες δυνατότητες εκτός δρόμου. Το μεσαίο SUV της Subaru έχει μήκος 4,67 μέτρα εξασφαλίζοντας μεγάλους χώρους. Σε επίπεδο μηχανικών μερών η τετρακίνηση είναι δεδομένη, ενώ ένας εξηλεκτρισμένος δίλιτρος κινητήρας 136 ίππων συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT. Το αυτοκίνητο θα είναι σύντομα διαθέσιμο.

Tesla Cybertruck

μασκ
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Για καθαρά εκθεσιακούς λόγους, καθώς το «Μαμούθ» της Tesla δεν διαθέτει ακόμα ευρωπαϊκή έγκριση τύπου, το Cybertruck ταξίδεψε στη χώρα μας για να έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τεράστιο ανοξείδωτο αμάξωμά του, την τετραδιεύθυνση, και φυσικά την προηγμένη ηλεκτρική πρόωση με απόδοση έως και 845 ίππους στην έκδοση Cyberbeast. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, το αμάξωμα μήκους 5,683 μέτρων είναι εντυπωσιακό, αλλά μαζί με τα πάνω από 2 μέτρα του πλάτους του, θα ασφυκτιά στους ελληνικούς δρόμους, αν και όποτε εισαχθεί.

Volvo EX90

βολβοβ
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Το κορυφαίο SUV της σουηδικής μάρκας στην αμιγώς ηλεκτρική του εκδοχή κάνει την πρώτη του παρουσία στη χώρα μας και πραγματικά εντυπωσιάζει. Με μήκος 5,04 μέτρα και μεταξόνιο 3 μέτρα, εξασφαλίζει κορυφαία ευρυχωρίας και έως 7 θέσεις για επιβάτες. Η μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 111 kWh προσφέρει εξαιρετική αυτονομία με μία φόρτιση έως 585 χλμ. Το μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, η πρώτη με ισχύ 408 ίππους και η δεύτερη με 517 ίππους. Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τα 120.590 ευρώ.

Yangwang U9

σουπερ
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Η Yangwang είναι η premium μάρκα της εταιρείας BYD, επικεντρωμένη στην παραγωγή πολυτελών και προηγμένων τεχνολογικά αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in hybrid οχημάτων και το U9 η ακρογωνιαία λίθος της τεχνολογικής της υπεροχής. Κλωβός αμαξώματος κατασκευασμένος από ανθρακονήματα, 4 ηλεκτρικοί κινητήρες, 1.300 ίπποι ισχύος, πλήρως ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και ηλεκτρονικά βοηθήματα από τον επόμενο... αιώνα, καθιστούν το Yangwang U9 ένα εντυπωσιακό hypercar. Προσθέστε στα παραπάνω την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα των 2,36 δλ. και την αυτονομία των 450 χιλιομέτρων, για να αντιληφθείτε γιατί η BYD θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

Yangwang U8

γιου8
Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος


Η Yangwang είναι η premium μάρκα της εταιρείας BYD, επικεντρωμένη στην παραγωγή πολυτελών και προηγμένων τεχνολογικά αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in hybrid οχημάτων. Το θηριώδες U8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της μάρκας. Πρόκειται για ένα πολυτελές plug-in hybrid off-road όχημα, εξοπλισμένο με πολυάριθμες μοναδικές τεχνολογίες. Οι 1.200 ίπποι της ισχύος εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Το U8 διαθέτει καινοτόμες λειτουργίες ασφάλειας όπως το Stability Control στην περίπτωση ξαφνικής καταστροφής του ελαστικού, την περιστροφή οχήματος γύρω από τον άξονά του και την ικανότητα... πλεύσης για μέγιστο διάστημα 30 λεπτών.

Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!