Renault Megane E-Tech: Το αποδοτικό SUV

Νίκος Γιαννούλας
Renault Megane E-Tech: Το αποδοτικό SUV
Ανάμεσα στα εκθέματα που ξεχωρίζουν στην Auto Athina 2024 είναι και το 100% ηλεκτρικό Renault Megane E-Tech.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό πεντάθυρο μοντέλο της Renault στην κατηγορία C, βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-EV, η οποία φιλοξενεί μια εξαιρετικά λεπτή μπαταρία 60 kWh και έναν συμπαγή ηλεκτροκινητήρα 160 kW (218 ίππων). Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία των ηλεκτρικών του μερών, το Megane E-Tech είναι ένα από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, με βάρος μόλις 1.636 κιλά.

Renault Megane E-Tech


Το τελευταίο, μαζί με πλειάδα καινοτομιών όπως το προηγμένο σύστημα κλιματισμού και η άριστη αεροδυναμική, επιτρέπουν στο μοντέλο να έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις, παρά τη σχετικά μικρή του μπαταρία. Πιο συγκεκριμένα, το Renault Megane E-Tech έχει αυτονομία 470 χιλιόμετρα, ενώ σε μόλις 30 λεπτά μπορεί να ανακτηθεί από την μπαταρία ενέργεια σε ταχυφορτιστή, ικανή να καλύψει απόσταση 300 χιλιομέτρων. Παράλληλα, το χαμηλό βάρος αναβαθμίζει και τις επιδόσεις, καθώς η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160 χλμ./ώρα.

Renault Megane E-Tech

Η βελτιστοποιημένη κατανομή βάρους, το μεγάλο μεταξόνιο, το πλήρως επίπεδο δάπεδο, και το χαμηλό κέντρο βάρους, δίνουν στο αυτοκίνητο μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του. Έτσι, μπορούν με άνεση να φιλοξενηθούν πέντε ενήλικοι επιβάτες και αντικείμενα όγκου 440 λίτρων στο χώρο των αποσκευών.

Renault Megane E-Tech

Το σύστημα πολυμέσων openRlink διαθέτει μια μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας προσανατολισμένη στον οδηγό και λειτουργικό Google, εξασφαλίζοντας άριστη συνδεσιμότητα και επικοινωνία online. Το αποκλειστικό νέο ηχοσύστημα της Harman Kardon προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία για όλους τους επιβάτες. Αποδίδει συνολικά 410 W μέσω 2 tweeter στα πλαϊνά του ταμπλό, 2 woofer στα πάνελ των μπροστινών θυρών, 2 tweeter και 2 woofer στα πάνελ των πίσω θυρών, και 1 subwoofer στο πορτμπαγκάζ.

Renault Megane E-Tech


Στον τομέα της ασφάλειας, 26 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και προστασίας των επιβατών εξασφαλίζουν απόλυτη σιγουριά σε κάθε περίπτωση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο έχει κατακτήσει την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου φορέα αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων Euro NCAP.

Renault Megane E-Tech

Το Renault Megane E-Tech είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας σε τιμή που ξεκινά από 38.950 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Photo Credit: Renault

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!