Leapmotor T03: Το ηλεκτρικό πόλης με την μεγάλη αυτονομία

Κώστας Μπιτσικώκος
Leapmotor T03: Το ηλεκτρικό πόλης με την μεγάλη αυτονομία
Η Leapmotor κάνει δυναμικό «μπάσιμο» στην ευρωπαϊκή και την ελληνική αγορά.

Το περίπτερο της Leapmotor στην έκθεση AUTO ATHINA 2024 συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και δικαιολογημένα. Πρόκειται για μία μάρκα που συστήνεται με το ελληνικό κοινό, με δύο ηλεκτρικά μοντέλα στο περίπτερό της.

Η Leapmotor International αποτελεί κοινοπραξία της κινεζικής Leapmotor και του ομίλου Stellantis, o οποίος κατέχει το 51% της νέας εταιρείας. Ένα από τα δύο μοντέλα που διαθέτει άμεσα στην Ελλάδα είναι το Τ03.

To T03 έχει μήκος 3,62 μέτρα και απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αστικές μετακινήσεις. Εφοδιάζεται με μπαταρία εκμεταλλεύσιμης χωρητικότητας 37,3 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως 265 χλμ. σε μεικτό κύκλο και έως 395 χλμ. σε αστικό. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 95 ίππους και προσφέρει επιτάχυνση 0-50 χλμ/ώρα σε 5 δευτερόλεπτα.

Ο εξοπλισμός του T03 περιλαμβάνει σύστημα infotainment με οθόνη αφής 10,1 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή, πίσω αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας.

Οι τιμές του αρχίζουν από τα 15.844 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προωθητικής ενέργειας της αντιπροσωπείας ύψους €1.000.

Photo Credits: Βασίλης Κωστάκος

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!