F1 - Το μήνυμα του Πιάστρι σε Νόρις και Φερστάπεν ενόψει 2025

F1 - Το μήνυμα του Πιάστρι σε Νόρις και Φερστάπεν ενόψει 2025
Ο οδηγός της McLaren Racing πιστεύει πως έχει όλα όσα απαιτούνται για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και μάλιστα σύντομα.

Μία από τις φετινές εκπλήξεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 είναι αναμφίβολα ο Όσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός, μόλις στη δεύτερη σεζόν του στο σπορ, έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητά του.

Σε αρκετούς αγώνες είναι όχι απλά στα ίδια επίπεδα με τον αρκετά πιο έμπειρο teammate του, Λάντο Νόρις, αλλά έχει τη δυναμική να τον κερδίσει στα ίσα. Μετά από 18 Grand Prix στο 2024 ο Πιάστρι μετράει δύο νίκες, ενώ σε τουλάχιστον δύο ακόμη αγώνες έχει διεκδικήσει με αξιώσεις το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Τώρα ο Πιάστρι θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και κοιτάζει την κατάκτηση του τίτλου. Μιλώντας στο GPBlog, o 23χρονος δήλωσε έτοιμος για να γίνει ο τρίτος Αυστραλός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 μετά τους Τζακ Μπράμπαμ και Άλαν Τζόουνς: «Είμαι έτοιμος να παλέψω για το πρωτάθλημα. Υπάρχει αρκετός χώρος για βελτίωση. Είμαι πολύ χαρούμενος με τις καλές στιγμές της φετινής χρονιάς. Η σταθερότητα είναι αυτό που θέλω να εστιάσω. Όμως θα με προβλημάτιζε πολύ αν τελείωνα τα αγωνιστικά τριήμερα και αναρωτιόμουν τι το ιδιαίτερο θα έπρεπε να κάνω και σε τι πρέπει να δουλέψω. Κάθε φορά βλέπω πως μπορώ να κάνω πράγματα, απλά πρέπει να τα κάνω σε κάθε αγώνα».

Επιπλέον ο Πιάστρι μίλησε για τα μαθήματα που έχει πάρει στη φετινή αγωνιστική σεζόν: «Νιώθω πως την επόμενη χρονιά θα είμαι έτοιμος. Φέτος έχω καταφέρει να μάθω πάρα πολλά πράγματα και είμαι σίγουρος πως έχω να μάθω ακόμη περισσότερα. Μπορεί του χρόνου επίσης να είναι και η μοναδική ίσως ευκαιρία που θα έχω για να γίνω πρωταθλητής. Οπότε πρέπει να είμαι έτοιμος και ανεξάρτητα με το πώς νιώθω πρέπει να είμαι έτοιμος για τη μάχη του τίτλου το 2025».

Οι επιδόσεις τόσο του Πιάστρι όσο και του Νόρις έχουν φέρει τη McLaren στην κορυφή της βαθμολογίας κατασκευαστών με διαφορά 41 βαθμούς από τη δεύτερη Red Bull Racing.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!