Renault Embleme: Το πρωτότυπο που περιορίζει κατά 90% το αποτύπωμά του στο περιβάλλον

Renault Embleme: Το πρωτότυπο που περιορίζει κατά 90% το αποτύπωμά του στο περιβάλλον

Renault Embleme: Το πρωτότυπο που περιορίζει κατά 90% το αποτύπωμά του στο περιβάλλον
Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα έχει σχεδόν μηδενικούς ρύπους και κατά τη διαδικασία παραγωγής του.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους κατά την κίνησή τους, άρα θεωρούνται αρκετά πιο οικολογικά από αυτά με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όμως το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον δεν είναι μικρό. Η διαδικασία κατασκευής όλων των εξαρτημάτων τους, όπως η εξόρυξη των πρώτων υλών για τις μπαταρίες, έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Κάτι που οι κατασκευαστές θέλουν να περιορίσουν και να μηδενίσουν.

Για παράδειγμα, η Renault έχει θέσει ως στόχο την ανθρακική ουδετερότητα έως το 2040 στην Ευρώπη και το 2050 παγκοσμίως. Το μοντέλο επίδειξης (demo car) Renault Embleme θα κάνει πρεμιέρα από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Και συμβολίζει όλες τις ενέργειες της γαλλικής μάρκας για να περιορίσει όσο το δυνατόν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη σχεδίαση, εξέλιξη, παραγωγή, κίνηση και ανακύκλωση των οχημάτων.

Renault

Το Embleme θα έχει σε όλο τον κύκλο ζωής του κατά 90% λιγότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με ένα συμβατικό μοντέλο. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ένα αυτοκίνητο με κινητήρα βενζίνης έχει 50 τόνους CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής του, ενώ το Embleme μόλις 5 τόνους.

Το πρωτότυπο της Renault βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Medium, έχει μήκος 4,8 μέτρα και κίνηση στους πίσω τροχούς. Το ηλεκτρικό μοτέρ με το οποίο εξοπλίζεται είναι ισχύος 218 ίππων. Μπορεί να χρησιμοποιήσει την επαναφορτιζόμενη μπαταρία 40 kWh για καθημερινές μετακινήσεις ή το σύστημα υδρογόνου με κυψέλες καυσίμων για μεγάλα ταξίδια.

Photo Credits: Renault Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!