MINI Aceman: Η ηλεκτροκίνηση συναντά την επιθυμία για περιπέτεια

MINI Aceman: Η ηλεκτροκίνηση συναντά την επιθυμία για περιπέτεια

Κώστας Μπιτσικώκος
MINI Aceman: Η ηλεκτροκίνηση συναντά την επιθυμία για περιπέτεια
Το μικρό ηλεκτρικό crossover διατίθεται σε δύο εκδόσεις κινητήρα και μπαταρίας, με αυτονομία έως 405 χιλιόμετρα.

Η ΜΙΝΙ θέλει να καταστεί αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα έως το 2030 και το λανσάρισμα του Aceman εμπλουτίζει τη γκάμα της. Το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά στην AUTO ATHINA 2024, ενώ το gMotion θα το οδηγήσει για πρώτη φορά στην Κοπεγχάγη.

Το μίνι crossover μήκους 4,07 μέτρων τοποθετείται ανάμεσα στο ΜΙΝΙ Cooper και το ΜΙΝΙ Countryman. Σχεδιαστικά, το Aceman ξεχωρίζει από το δύο όγκων αμάξωμα, τους κοντούς προβόλους, την οκτάγωνη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα. Η εκμετάλλευση των χώρων στην καμπίνα των επιβατών επιτρέπει στο ΜΙΝΙ Aceman να φιλοξενεί έως πέντε επιβάτες και αρκετές αποσκευές (το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 300 λίτρων).

MINI Aceman

 

Η μινιμαλιστική λογική που γνωρίσαμε από τα νέα Cooper και Countryman, συνεχίζεται και στο Aceman. Στο πάνω μέρος του ταμπλό υπάρχει η στρογγυλή οθόνη OLED 9,4 ιντσών, η οποία φιλοξενεί τόσο τις ενδείξεις του παραδοσιακού πίνακα οργάνων όσο και αυτές του infotainment.

Το νέο μοντέλο της ΜΙΝΙ είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις:

  • Το Aceman E έχει ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων και μπαταρία χωρητικότητας 42,5 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως 309 χιλιόμετρα.
  • Το Aceman SE προσφέρει ισχύ 218 ίππων και αυτονομία έως 405 χλμ, χάρη στην μεγαλύτερη μπαταρία (54,2 kWh).
  • Η μέγιστη ταχύτητα είναι αντίστοιχα 160 και 170 χλμ/ώρα. Μέσω ταχυφορτιστή DC, η μπαταρία του Aceman «γεμίζει» από το 10% στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Photo Credits: AUTO ATHINA 2024, BMW Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!