F1 - Ο αγώνας που έκανε τον Λεκλέρ καλύτερο οδηγό

F1 - Ο αγώνας που έκανε τον Λεκλέρ καλύτερο οδηγό
Η αποτυχία να κερδίσει έναν συγκεκριμένο αγώνα έκανε τον Μονεγάσκο οδηγό της Scuderia Ferrari να αναθεωρήσει την προσέγγισή του στη Formula 1.

O Σαρλ Λεκλέρ έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2018 με την ομάδα της Sauber. Μόλις ένα χρόνο μετά πήγε στη Scuderia Ferrari και στην πρώτη του σεζόν με τα «κόκκινα» κατέκτησε δύο νίκες. Ακολούθησαν δύο δύσκολες σεζόν για την ιταλική ομάδα, όπου ο Μονεγάσκος δεν κατάφερε να ανέβει και πάλι στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Στην τωρινή εποχή της F1 η Ferrari έχει ανακάμψει αγωνιστικά και o Λεκλέρ είναι σε πολλούς αγώνες στο παιχνίδι της νίκης. Πέρα από τις επιτυχίες υπάρχουν και οι αποτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο μηχανικός της Ferrari και στενός συνεργάτης του Λεκλέρ, Τζοκ Κλίαρ, μίλησε για τον αγώνα που έκανε τον Μονεγάσκο να αλλάξει τρόπο σκέψης.

«Η αντίδραση του Λεκλέρ όταν είχε έναν πολύ δυνατό οδηγό για teammate ήταν πολύ καλή. Μιλήσαμε για τα δυνατά σημεία του Κάρλος Σάινθ και το γεγονός πως μάλλον δεν έχει το ρυθμό που μπορεί ο Λεκλέρ να δείξει στις κατατακτήριες δοκιμές. Αν δούμε το GP Σιγκαπούρης του 2023 καταλαβαίνουμε πως ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να κερδίσει ο Λεκλέρ γιατί ήταν το φαβορί. Όταν τρέχουμε στη Σιγκαπούρη έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και στον αγώνα του 2023 ο Κάρλος του πήρε τη νίκη μέσα από τα χέρια. Η νίκη του Κάρλος τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως έπρεπε να βελτιωθεί», είπε ο Κλίαρ.

 

Το Grand Prix Σιγκαπούρης ήταν το μοναδικό που δεν κέρδισε η Red Bull Racing το 2023. Ο Λεκλέρ έκανε μεγάλο λάθος στις κατατακτήριες δοκιμές κι έχασε την pole position από τον Σάινθ. Στον αγώνα ακολούθησε μια στρατηγική που θα προστάτευε την πρώτη θέση του Σάινθ βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον δικό του αγώνα.

Ο Τζοκ Κλίαρ πρόσθεσε για τον Λεκλέρ: «Αυτό τον ώθησε στο να εστιάσει περισσότερο σε μία πολύ καλή δουλειά στους αγώνες της Κυριακής. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν το είχε ξανασκεφτεί, αλλά σημαίνει πως άλλαξε τρόπο σκέψης και συγκέντρωσης. Δεν στήνουμε πλέον το μονοθέσιο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες ελπίζοντας πως ο αγώνας θα εξελιχθεί ανάλογα. Πιστεύω πως πλέον βλέπουμε μία πολύ καλύτερη έκδοση του Λεκλέρ ως οδηγό».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!