Alpine A390_β: Προάγγελος της ηλεκτρικής εποχής της Alpine (vid)

Κώστας Παστρίμας
Alpine A390_β: Προάγγελος της ηλεκτρικής εποχής της Alpine (vid)
Η Alpine αποκαλύπτει το πρωτότυπο A390_β, προετοιμάζοντας το έδαφος για το δεύτερο μοντέλο της νέας ηλεκτρικής γκάμας της.

Η Alpine έκανε το επόμενο βήμα στη μετάβασή της προς την ηλεκτρική εποχή, παρουσιάζοντας το A390_β, ένα πρωτότυπο που ενσαρκώνει τη φιλοδοξία της μάρκας να συνδυάσει τη σπορ οδήγηση με τις σύγχρονες απαιτήσεις για βιώσιμη κινητικότητα. Το A390_β εντάσσεται στη σειρά Dream Garage, η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα που θα αντιπροσωπεύσουν τη νέα εποχή της Alpine.

Alpine A390_β

Ένα πρωτότυπο με αγωνιστικό DNA

Το A390_β δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο. Η σχεδίασή του είναι εμπνευσμένη από το αγωνιστικό παρελθόν της Alpine, προσπαθώντας να παντρέψει την υψηλή απόδοση με την πρακτικότητα της καθημερινής οδήγησης. Σε αντίθεση με τον τυπικό χαρακτήρα ενός οικογενειακού fastback, η Alpine έχει δώσει έμφαση στην αεροδυναμική και την τεχνολογία, που το φέρνουν πιο κοντά σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Alpine A390_β

 

Η σιλουέτα του αυτοκινήτου, με την ρευστή και δυναμική γραμμή του, είναι σχεδιασμένη με στόχο να μειώσει την αντίσταση του αέρα και να αυξήσει την αποδοτικότητα του κινητήρα. Οι ρυθμιζόμενες αεροτομές στο πίσω μέρος, που μετατρέπουν το όχημα από «short-tail» σε "long-tail", βελτιώνουν περαιτέρω τις αεροδυναμικές του επιδόσεις, κάτι που ενισχύει την αυτονομία του.

Σχεδιαστική προσέγγιση εμπνευσμένη από τη φύση

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του A390_β αντλεί έμπνευση από τα φυσικά στοιχεία των Άλπεων, όπως οι βράχοι και το χιόνι, τα οποία δίνουν στο όχημα μια μοναδική οπτική ταυτότητα. Οι γραμμές του αυτοκινήτου ακολουθούν την κλασική υπογραφή της Alpine, με έναν αεροδυναμικό χαρακτήρα που ενσωματώνει την κίνηση ακόμα και όταν το όχημα είναι σταματημένο.

Alpine A390_β

Τεχνολογική καινοτομία με έμφαση στην αειφορία

Σε μια εποχή όπου η αυτοκινητοβιομηχανία μεταβαίνει ταχύτατα προς την ηλεκτροκίνηση, το A390_β δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Alpine. Το πρωτότυπο είναι κατασκευασμένο με καινοτόμα υλικά και τεχνολογίες, που μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα και ενισχύουν την αειφορία. Με στόχο την επίτευξη χαμηλών εκπομπών ρύπων και υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η Alpine φιλοδοξεί να διατηρήσει την αγωνιστική κληρονομιά της, συνδυάζοντας την με τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Alpine A390_β

Παράλληλα, το A390_β αντιπροσωπεύει και την προσπάθεια της εταιρείας να προσφέρει ένα όχημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για καθημερινή χρήση όσο και για σπορ οδήγηση. Με έμφαση στην πρακτικότητα και την οδηγική απόλαυση, το νέο μοντέλο της Alpine είναι μια σπορ πρόταση με υψηλή τεχνολογική υποστήριξη.

Το μέλλον της Alpine

Το A390_β σηματοδοτεί το δεύτερο στάδιο της μετάβασης της Alpine σε μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα, ακολουθώντας το A290 και προετοιμάζοντας το έδαφος για το μελλοντικό ηλεκτρικό A110. Η κυκλοφορία του παραγωγικού μοντέλου του A390_β προγραμματίζεται για το 2025, με την Alpine να παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων σπορ οχημάτων που θα προσφέρουν υψηλές επιδόσεις και βιωσιμότητα.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!