F1: Ό Μοντόγια λέει στην Aston Martin να πάρει τον Φερστάπεν

Κώστας Παστρίμας
F1: Ό Μοντόγια λέει στην Aston Martin να πάρει τον Φερστάπεν
Ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια προτρέπει την Aston Martin να υπογράψει με τον Μαξ Φερστάπεν για να κεφαλαιοποιήσει την άφιξη του Άντριαν Νιούι στην ομάδα.

Η Aston Martin έκανε μια σημαντική κίνηση πρόσφατα, ανακοινώνοντας ότι από το 2025 ο Άντριαν Νιούι, ένας από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές στην ιστορία της Formula 1, θα είναι ο τεχνικός επικεφαλής της ομάδας. Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μέρος της στρατηγικής του Λόρενς Στρολ, μαζί με τη συμφωνία με τη Honda, να μετατρέψει την Aston Martin σε μια ομάδα που θα διεκδικεί πρωταθλήματα στο μέλλον.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, ο Νιούι από μόνος του δεν αρκεί για να εξασφαλίσει την επιτυχία της ομάδας. Η Aston Martin, σύμφωνα με τον Κολομβιανό, θα πρέπει να προσεγγίσει και να υπογράψει τον Μαξ Φερστάπεν, έναν οδηγό που πολλοί θεωρούν τον καλύτερο της εποχής του.

Λείπει ο οδηγός

Μιλώντας στο Gambling Zone, ο Μοντόγια ανέφερε: «Ο Νιούι είναι εξαιρετικός στο να σκέφτεται έξω από τα συνηθισμένα. Αυτό που έκανε ο Λόρενς Στρολ είναι εκπληκτικό. Έχει πλέον τη συμφωνία με τη Honda που είχε η Red Bull, και τώρα έχει και τον Νιούι. Έχει τα δύο βασικά στοιχεία που πιθανώς έφεραν την τόση επιτυχία στη Red Bull».

Ωστόσο, ο Μοντόγια δεν αναμένει άμεση διαφορά το 2025 με την άφιξη του Νιούι: «Η επιρροή του Άντριαν δεν θα φανεί άμεσα. Αυτό που κάνει τώρα θα αποδώσει καρπούς το 2026. Μακροπρόθεσμα, οι προοπτικές για την Aston Martin είναι εξαιρετικές, αλλά το έλλειμμα είναι ο κατάλληλος οδηγός που θα φέρει τα αποτελέσματα».

 

Σχετικά με τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Aston Martin μέχρι το τέλος του 2026, ο Μοντόγια πρόσθεσε: «Ο Φερνάντο είναι εκπληκτικός, αλλά πόσο ακόμα θα συνεχίσει; Δεν νομίζω ότι ο Λανς [Στρολ] θα πάει πουθενά, αλλά ο Φερνάντο δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση».

«Πάρτε τον Φερστάπεν»

Για τον Μοντόγια, το επόμενο βήμα είναι σαφές: «Η Aston Martin πρέπει να επιδιώξει την υπογραφή του Μαξ Φερστάπεν. Αυτός είναι ο οδηγός που μπορεί να ολοκληρώσει το παζλ. Αν τον αποκτήσουν, θα έχουν έναν από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου, αν όχι τον καλύτερο. Αυτό θα αυξήσει την αξία της ομάδας μακροπρόθεσμα».

Με τον Φερστάπεν να είναι συμβόλαιο με την Red Bull μέχρι το τέλος του 2028 αλλά με τις φήμες να λένε ότι υπάρχουν ρήτρες εξόδου σε αυτό, δεν είναι απίθανο να δούμε τη Mercedes ή την Aston Martin να μάχονται για την υπογραφή του, αν αποφασίσει να αναζητήσει νέες προκλήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!