Σταϊκούρας και Σαλβίνι δεν συζήτησαν μόνο για τα Μετρό Θεσσαλονίκης και Μιλάνου

Newsroom
Σταϊκούρας και Σαλβίνι δεν συζήτησαν μόνο για τα Μετρό Θεσσαλονίκης και Μιλάνου
O Έλληνας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε το Μιλάνο για τα εγκαίνια της Γραμμής 4 του Μετρό της πόλης.

Συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν αρκετά θέματα υποδομών και μεταφορών είχαν οι Χρήστος Σταϊκούρας και Ματέο Σαλβίνι. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων της Γραμμής 4 του Μετρό του Μιλάνου.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ο κ. Σαλβίνι - Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών - «συζητήσαμε σχετικά με τις ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα (FS, Atm, Grimaldi, Iveco, Ghella) και επείγοντα θέματα όπως η αναθεώρηση του πακέτου Fit For 55, η φορολόγηση του τομέα της ενέργειας και η νέα στρατηγική του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. Θα συναντηθούμε και πάλι στα τέλη Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου Μετρό το οποίο διαχειρίζεται η ιταλική ΑΤΜ».

Υπενθυμίζεται ότι τη λειτουργία και συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει η TheMA S.A. (Thessaloniki Metro Automatic), μια σύμπραξη της ιταλικής εταιρείας δημόσιων συγκοινωνιών του Μιλάνου (ΑΤΜ-Azienda Transporti Milanesi) με τη γαλλική Egis.

Η Ιταλία - όπως και άλλες χώρες της ΕΕ - πιέζει για την αναθεώρηση των όρων του πακέτου Fit for 55, το οποίο προβλέπει την πώληση από το 2035 μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός της Ένωσης. Η γειτονική μας χώρα θεωρεί ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η αποτελεσματική εφοδιαστική αλυσίδα των πρώτων υλών για την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Κατά τη διμερή συνάντησή μας, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και θέσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο πεδίο των μεταφορών, καθώς και για τις εκθέσεις Λέτα και Ντράγκι, με βασικές συστάσεις τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, την επέκταση των σιδηροδρομικών και διατροπικών μεταφορών, τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής, τη μείωση της συμφόρησης και την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Επίσης, μιλήσαμε για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στην Αθήνα, την ανάγκη βελτίωσης του τροχαίου υλικού στον ελληνικό σιδηρόδρομο και την έναρξη λειτουργίας του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο κ. Σαλβίνι και όλοι οι Υπουργοί Μεταφορών έχουν προσκληθεί».

Photo Credits: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!