Renault: Το θρυλικό 4L γίνεται 4 E-Tech electric (vid)

Renault: Το θρυλικό 4L γίνεται 4 E-Tech electric (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Renault: Το θρυλικό 4L γίνεται 4 E-Tech electric (vid)
Οι Γάλλοι παρουσίασαν στο Παρίσι το νέο τους ηλεκτρικό crossover, με αυτονομία έως 400 χλμ.

Η Renault επαναφέρει στη γκάμα της μοντέλα που... άφησαν εποχή τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά πλέον ως αμιγώς ηλεκτρικά. Μετά λοιπόν το 5 E-Tech electric, είναι η σειρά του Renault 4 E-Tech electric.

H έναρξη πωλήσεών του θα γίνει στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2025, έτος κατά το οποίο ευελπιστούμε να το δούμε και στους ελληνικούς δρόμους.

Αποτελεί την «αναβίωση» του 4L και θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Renault 5, την AmpR Small. Με μήκος στα 4,14 μέτρα τοποθετείται από πλευράς διαστάσεων ανάμεσα στα Clio και Captur. Σε σχέση με το τελευταίο, το 4 E-Tech electric έχει αυξημένη κατά 1,2 εκατ. απόσταση από το έδαφος.

 

Renault 4

Ισχύς, μπαταρία, φόρτιση

Το νέο ηλεκτρικό Renault θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις μπαταρίας και ισχύος, με αυτονομία έως 400 χλμ. με μία φόρτιση. Η δυνατότητα ταχυφόρτισης είναι έως 100 kW.

  • Η βασική του είναι αυτή με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 122 ίππων και ροπής 225 Nm. Η μπαταρία των 40 kWh μπορεί να του εξασφαλίσει αυτονομία άνω των 300 χλμ.
  • Η πιο δυνατή έκδοση έχει μοτέρ 150 ίππων και 245 Nm ροπής, με μπαταρία 52 kWh και αυτονομία έως 400 χλμ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί λιγότερο από 8,5 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα.

Renault 4

Οθόνες, χώροι, συστήματα ασφαλείας

Το εσωτερικό του 4 E-Tech electric είναι μοντέρνο, με δύο ψηφιακές οθόνες 10 ιντσών, σύστημα πολυμέσων OpenR Link με ενσωματωμένο Google, ποιοτικές επενδύσεις και αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα. Ο χώρος αποσκευών έχει συνολικό όγκο 420 λίτρα.

Renault 4

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το προαιρετικό (ή στάνταρ σε κάποιες εκδόσεις) σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Extended Grip. Συνδυάζεται με ελαστικά παντός καιρού και δύο προγράμματα οδήγησης: Snow και All-terrain.

Η λίστα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και ειδοποίηση όταν κάποιος επιβάτης ανοίγει την πόρτα και πλησιάζει άλλο όχημα.

Renault 4

Photo Credits: Renault Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!