F1 - Ξεκίνησε η μεγάλη φυγή από τη Renault

F1 - Ξεκίνησε η μεγάλη φυγή από τη Renault
Η δυσαρέσκεια στις τάξεις της γαλλικής εταιρείας είναι τεράστια και πολλοί μηχανικοί ψάχνουν τρόπο να αποχωρήσουν για άλλες ομάδες στη Formula 1.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Renault αποφάσισε να σταματήσει την εξέλιξη των μονάδων ισχύος της επόμενης γενιάς και στο τέλος του 2025 θα αποχωρήσει ως κατασκευαστής από το σπορ. Ως αποτέλεσμα, η Alpine F1 θα γίνει πελατειακή ομάδα και πιθανότατα θα χρησιμοποιεί κινητήρες της Mercedes από το 2026.

Η είδηση για τη διακοπή εξέλιξης των κινητήρων της F1 του 2026 δεν άρεσε καθόλου στο εργοστάσιο του Βιρί-Σαντιγιόν στη Γαλλία. Οι εργαζόμενοι θεωρούν την κίνηση αυτή ως «προδοσία» για την ιστορία της Renault στη Formula 1 και τη δουλειά που έχει ήδη γίνει στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς υβριδικών κινητήρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του Βιρί, η μονάδα ισχύος του 2026 ήταν σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και τα δεδομένα ήταν πολύ θετικά.

Παρά τις προσπάθειες της Renault να διατηρήσει έμψυχο δυναμικό του Βιρί στο τμήμα Hypertech Alpine (σ.σ. θα εξελίσσει νέες τεχνολογίες), αρκετοί μηχανικοί ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Σύμφωνα με το AMuS, η μεγάλη φυγή από το εργοστάσιο ξεκίνησε ήδη με αρκετούς τεχνικούς να έχουν περάσει ήδη συνεντεύξεις από τη Ferrari.

 

Δεν είναι μόνο η ιταλική εταιρεία που θέλει τους μηχανικούς. Τόσο η Audi όσο και η Red Bull Racing θέλουν να δυναμώσουν το έμψυχο δυναμικό τους με κορυφαία ταλέντα από το χώρο. Αμφότερες θα κατασκευάσουν τον πρώτο κινητήρα στην ιστορία τους στη Formula 1.

Οι μηχανικοί που θα αποχωρήσουν από τη Renault μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στους νέους τους εργοδότες. Στο Βιρί Σαντιγιόν η εξέλιξη της μονάδος ισχύος για το 2026 βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο προτού σταματήσει την εξέλιξή του. Επιπλέον όσοι φύγουν μπορούν να πάρουν δεδομένα από δοκιμές σε πάγκους που έγιναν στο γαλλικό εργοστάσιο και θα είναι πολύτιμα για αντίπαλους κατασκευαστές.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόπηση του Grand Prix ΗΠΑ

Φωτογραφίες: Alpine F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!