Geely: Ποιος και πότε φέρνει τη νέα μάρκα στην Ελλάδα

Νίκος Γιαννούλας
Geely: Ποιος και πότε φέρνει τη νέα μάρκα στην Ελλάδα
Η Geely, ο τεράστιος όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων από την Κίνα, έρχεται σύντομα με ένα μοντέλο του ομώνυμου brand στη χώρα μας.

Ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ομίλους αυτοκινήτων, θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ελλάδα με γκάμα μοντέλων όπως Electric, Plug in Hybrid και Hybrid. Η Geely θα εισαχθεί από την GEO Mobility Hellas S.A., θυγατρική της Union Group – μιας πολυεθνικής εταιρείας με εκτεταμένες συμμετοχές στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου, της ενέργειας και του Real Estate. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην παγκόσμια επέκταση της Geely και στην Ευρώπη.

 

Ποια είναι η Geely

Η Geely Holdings είναι μια κινεζική πολυεθνική εταιρεία με μια μεγάλη γκάμα εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των VOLVO Cars, GEELY Auto, Lynk & Co, Polestar, Zeekr, Lotus, Proton, Smart και Farizon μεταξύ άλλων. Στη χώρα μας γνωρίζουμε πολύ καλά τις Volvo, Smart και Lotus, γνωρίσαμε πολύ πρόσφατα και την Lynk & Co, ενώ έπεται η σειρά της Geely πολύ σύντομα. Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 190.000 άτομα παγκοσμίως και λειτουργεί πάνω από 30 εργοστάσια και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Μαλαισία.

Geely

Η Geely πραγματοποιεί πωλήσεις σε περισσότερες από 75 χώρες σε όλες τις περιοχές και το 2023 παρέδωσε συνολικά πάνω από 2,79 εκατομμύρια οχήματα όλων των μαρκών που διαθέτει, αύξηση 20% από το 2022. Τα έσοδα το 2023 ξεπέρασαν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο όμιλος κατατάχθηκε μεταξύ των 10 κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως από την Brand Finance και βρίσκεται στην 185η θέση των εταιρειών του Fortune Global 500.

Πότε και με ποιο μοντέλο θα λανσαριστεί στην Ελλάδα η Geely

Το πρώτο μοντέλο που θα εισάγει η Geo Mobility Hellas στην Ελλάδα στις αρχές του 2025 θα είναι το Geely Galaxy EX5, ένα προηγμένο αμιγώς ηλεκτρικό C - SUV με 215 ίππους και αυτονομία με πλήρως φορτισμένες μπαταρίες, 425 χιλιόμετρα (WLTP). Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με την καινοτόμο μπαταρία Geely Short Blade, σχεδιασμένη για διάρκεια ζωής έως και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα.

Geely Galaxy EX5
Geely Galaxy EX5.

Το αυτοκίνητο είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα ευρύ φάσμα προηγμένων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας ADAS. Η Geo Mobility Hellas σχεδιάζει να επεκτείνει το φάσμα των προσφορών στην Ελλάδα με επιπλέον Plug-In Hybrid και υβριδικά μοντέλα ως μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας της Geely.

Geely Galaxy EX5
Geely Galaxy EX5.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gmotion, η εισαγωγική εταιρεία βρίσκεται ήδη σε φάση οργάνωσης των λειτουργιών της με έμπειρα στελέχη της ελληνικής αγοράς και ταυτόχρονα προετοιμάζει, μαζί με τη φυσική της παρουσία, την online εικόνα της με site και κανάλια στα social media.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!