F1 - Σάινθ: «Με μία καλή εκκίνηση θα παλέψουμε για τη νίκη»

F1 - Σάινθ: «Με μία καλή εκκίνηση θα παλέψουμε για τη νίκη»
Πεπεισμένος πως θα πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα της Formula 1 στο Τέξας είναι ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ημέρας στο Circuit of the Americas ήταν ο Κάρλος Σάινθ. Έπειτα από τις πολλαπλές μονομαχίες που έδωσε στον Αγώνα Σπριντ, έδειξε να είναι ο ταχύτερος οδηγός της Scuderia Ferrari και στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Ισπανός οδηγός κατετάγη 3ος στην κατάταξη, όμως όπως δήλωσε μετά το τέλος του Q3, μπορούς ένα είναι ακόμη πιο ψηλά: «Ο στόχος ήταν να κάνω βήμα προς τα εμπρός στις κατατακτήριες σε σχέση με χθες. Σήμερα είμαστε 3οι και αυτό είναι ένα καλό βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Είμαι απογοητευμένος με τον τελευταίο μου γύρο γιατί βελτίωνα κατά τρία δέκατα του δλ το χρόνο μου μέχρι τη στροφή 16 με δύο στροφές για το τέλος. Είναι εύκολο όμως να το λέω αυτό τώρα. Έχουμε κάνει καλή πρόοδο και πρέπει να είμαστε αύριο στη μάχη της νίκης. Με μία καλή εκκίνηση ο αγώνας θα είναι διασκεδαστικός».

Επιπλέον ο Σάινθ αναφέρθηκε και σε έναν τομέα που κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά η Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές: «Πάντα κοιτάω τη θερμοκρασία πίστας. Είναι κάτι που μας έχει δυσκολέψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και μαζί με την ομάδα φέραμε τα ελαστικά στις σωστές θερμοκρασίες. Πάντα είμαστε γρήγοροι στον αγώνα όμως στις κατατακτήριες έχουμε σκαμπανεβάσματα. Ο μοναδικός μου στόχος ήταν αυτός στις κατατακτήριες. Τα κάναμε όλα σωστά, ειδικά στον τελευταίο γύρο γιατί ξαφνικά βρήκαμε πολύ χρόνο στα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας».

 

Το GP ΗΠΑ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στα 22:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 21:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να κάνει την προεπισκόπηση του Grand Prix ΗΠΑ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!