F1 - ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

F1 - ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη της Μαρίνα Μπέι; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο δέκατος ένατος αγώνας της Formula 1 για το 2024 είναι λίγες στιγμές μακριά, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το Grand Prix ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται συναρπαστικό. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα των 56 γύρων που ακολουθεί.

Από την κορυφή θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Λάντο Νόρις της McLaren Racing. O Βρετανός θέλει να ξεκινήσει ένα σερί νικών με το οποίο θα μπορέσει να μειώσει τη διαφορά από τον Μαξ Φερστάπεν στη βαθμολογία. Ο Ολλανδός οδηγός θα εκκινήσει δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης και θέλει να είναι αυτός που θα ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας της Ferrari που έχει τα μονοθέσιά της στις θέσεις 3 και 4.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα ελαστικών, όλες οι ομάδες έχουν τουλάχιστον ένα φρέσκο σετ της μεσαίας γόμας ελαστικών. Όσον αφορά τη σκληρή γόμα ελαστικών, μόνο η Aston Martin δεν έχει κανένα φρέσκο σετ ελαστικών για τα μονοθέσιά της. Με βάση τα ελαστικά που έχουν διαθέσιμα, οι ομάδες προετοιμάζονται για έναν αγώνα δύο pit-stop.

 

Ελαστικά

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική τα δύο pit-stop. Η ιταλική μάρκα προτείνει εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών με το παράθυρο της πρώτης αλλαγής να είναι μεταξύ των γύρων 14 και 22. Η γόμα που προτείνει για το δεύτερο stint είναι η σκληρή, με το παράθυρο του δεύτερου pit-stop να είναι μεταξύ των γύρων 34 και 41.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης των δύο pit-stop. H Pirelli προτείνει τη χρήση της μεσαίας γόμας ελαστικών για τα δύο πρώτα stint και της σκληρής για το τελευταίο μέρος του GP. H τρίτη ταχύτερη στρατηγική είναι και πάλι των δύο αλλαγών ελαστικών με την ιταλική μάρκα να προτείνει τη χρήση και των τριών γομών που έχει διαθέσιμες.

στρατηγικές

Το GP ΗΠΑ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στα 22:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 21:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!