F1 - Λεκλέρ: «Εξακολουθούμε να κυνηγάμε τον τίτλο»

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Λεκλέρ: «Εξακολουθούμε να κυνηγάμε τον τίτλο»
Ο Μονεγάσκος ήταν ενθουσιασμένος από το ρυθμό των κόκκινων μονοθεσίων κατά το Grand Prix ΗΠΑ και το 1-2 της Ferrari.

Το πρώτο της 1-2 στις ΗΠΑ από το 2006 σημείωσε η Scuderia Ferrari. Με τον Σαρλ Λεκλέρ νικητή και τον Κάρλος Σάινθ στη δεύτερη θέση, η ιταλική ομάδα κυριάρχησε απόλυτα στην πίστα του Όστιν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν ήταν ένα εύκολο τριήμερο, αντιμετώπιζα προβλήματα με την αίσθηση του μονοθεσίου. Στον αγώνα είχα όμως περισσότερη αυτοπεποίθηση. Περιμέναμε ότι οι άλλες ομάδες θα βελτιώνονταν στον αγώνα σε σχέση με το Σπριντ, όμως και πάλι είχαμε το πάνω χέρι. Δεν θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε κάτι καλύτερο από το 1-2 που κάναμε», δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό ο Λεκλέρ.

Ο πρώην πρωταθλητής της F1, Τζένσον Μπάτον, ζήτησε από τον Λεκλέρ να περιγράψει όσα συνέβησαν στην πρώτη στροφή του αγώνα, όταν από 4ος στην εκκίνηση πέρασε στην 1η θέση. «Αυτό ακριβώς ήθελα να κάνω. Έκανα πολύ καλή εκκίνηση, γνώριζα ότι θα στριμώχνονταν τα μονοθέσια στη στροφή. Το πρώτο μας στιντ κράτησε πολύ, γιατί είχαμε εξαιρετικό ρυθμό. Στο δεύτερο στιντ όλα είχαν να κάνουν με τη διαχείριση της διαφοράς σε σχέση με τα μονοθέσια που ακολουθούσαν. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Οι μηχανικοί μας δουλεύουν απίστευτα για να φέρουν αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο».

Όσο για τη συνέχεια της σεζόν, ο Μονεγάσκος δήλωσε: «Εξακολουθούμε να έχουμε ως στόχο το πρωτάθλημα. Απέχουμε ακόμα αρκετά, αλλά εδώ κάναμε μία καλή αρχή στο triple header».

Όντως ακολουθούν αγώνες τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, στις 25-27 Οκτωβρίου στο Μεξικό και στις 1-3 Νοεμβρίου στη Βραζιλία.

Photo Credits: Scuderia Ferrari/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!