Νέο Skoda Scala: Η έξυπνη επιλογή

Νίκος Γιαννούλας
Νέο Skoda Scala: Η έξυπνη επιλογή
Αναβαθμισμένο σε όλους του τομείς, το ανανεωμένο Skoda Scala απευθύνεται στους σύγχρονους οδηγούς που δεν αρέσκονται σε συμβιβασμούς.

Το συμπαγές πεντάθυρο hatchback Scala ενσωματώνει όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν τη Skoda μια από τις πλέον αγαπημένες μάρκες των Ευρωπαίων οδηγών: Κορυφαία τεχνολογία, μοναδικά χαρακτηριστικά πρακτικότητας και άνεσης, εκλεπτυσμένη αισθητική και λογικό κόστος.

Στην ανανεωμένη του εκδοχή το Skoda Scala έρχεται να προσθέσει στην πετυχημένη συνταγή προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού, νέες αισθητικές λεπτομέρειες και τελευταίας γενιάς μηχανικά μέρη, τα οποία αναβαθμίζουν την εμπειρία οδήγησης και φιλοξενίας.

Αισθητική που ξεχωρίζει

Με νέους προφυλακτήρες εμπρός πίσω, νέα μάσκα, προαιρετικά Matrix led φωτιστικά σώματα και νέας σχεδίασης τροχούς, το Skoda Scala αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την κομψότητα της σιλουέτας του και απευθύνεται σε οδηγούς που θέλουν να ξεχωρίζουν διακριτικά. Στο πίσω μέρος, η προαιρετική ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών περιλαμβάνει και το εικονικό πεντάλ για εύκολο άνοιγμα.

Skoda Scala 2024

Στο εσωτερικό, τα νέα στοιχεία περιλαμβάνουν έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών και οθόνη infotainment 8,25 ιντσών. Προαιρετικά, ο πίνακας οργάνων μπορεί να αναβαθμιστεί σε Virtual Cockpit 10,25 ιντσών, ενώ το σύστημα infotainment να περιλαμβάνει οθόνη 9,2 ιντσών, ενσωματώνοντας επίσης ασύρματο Smart Link και Phone Box για επαγωγική (ασύρματη) φόρτιση τηλεφώνου με σύστημα αερισμού.

Skoda Scala 2024

Τέσσερις θύρες USB-C με ισχύ φόρτισης 45 watt (δύο εμπρός και προαιρετικά δύο πίσω), εξυπηρετούν όλους τους επιβάτες. Για να γίνει ακόμη πιο διαισθητικός ο χειρισμός του συστήματος κλιματισμού Climatronic, ο πίνακας ελέγχου διαθέτει πλέον πρόσθετα κουμπιά απτικής ανάδρασης για τον έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα.

Skoda Scala 2024

Στο εσωτερικό του νέου Skoda Scala η βιωσιμότητα έχει επίσης τον πρώτο λόγο. Οι νέες επενδύσεις θυρών και καθισμάτων κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υφάσματα. Χρησιμοποιούνται επίσης φυσικές, ανανεώσιμες πρώτες ύλες για παράδειγμα στα πάνελ της πόρτας καθώς και τη δομική ενίσχυση της επένδυσης.

Skoda Scala 2024

Σε επίπεδο πρακτικότητας, τα διάσημα Simply Clever χαρακτηριστικά έχουν ενισχυθεί με επιπρόσθετες λύσεις αποθήκευσης όπως τσέπες smartphone στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων και ένα κουτί με εύκαμπτη ποτηροθήκη, που συνδέεται στο κεντρικό τούνελ και αφαιρείται ώστε οι επιβάτες να μπορούν να αποθηκεύουν μικρά αντικείμενα.

Skoda Scala 2024

Προηγμένη τεχνολογία και πλήρης εξοπλισμός

Οι τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις κινητήριων συνόλων του νέου Skoda Scala δίνουν λύση σε κάθε ανάγκη μετακίνησης. Ο προηγμένος τρικύλινδρος κινητήρας TSi των 999 κ.εκ. διατίθεται σε έκδοση 95 ίππων, με μέγιστη ροπή 175 Nm και χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Για ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις, ο ίδιος κινητήρας διατίθεται με ισχύ 116 ίππων, ροπή 200 Nm και χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Όλοι ανήκουν στη γενιά evo2, με μεταβλητό έλεγχο των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής, turbo μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) και μπεκ δέκα οπών για ακόμη πιο ομοιογενές μείγμα αέρα-καυσίμου.

Skoda Scala 2024

Η κορυφαία εκδοχή του Scala εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 TSi, ο οποίος διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων και αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 ίππων και ροπή 250 Nm, για εντυπωσιακές επιδόσεις: επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,2 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Ταυτόχρονα, η μέση κατανάλωση καυσίμου των σύγχρονων αυτών κινητήρων ξεκινά από τα 5,1 και κορυφώνεται στα 5,4 λίτρα/100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλές, από 115 – 122 γρ./χλμ.

Skoda Scala 2024

Οδηγός και επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους προηγμένα συστήματα υποβοήθησης τα οποία επέτρεψαν στο Skoda Scala να αξιολογηθεί με την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP. Ο βασικός εξοπλισμός όλων των εκδόσεων περιλαμβάνει Front Assist με Ανίχνευση Πεζών, Lane Assist και Traffic Sign Recognition που χρησιμοποιούν κάμερα, καθώς και Driver Alert, Multi- Collision Brake και πίσω αισθητήρες στάθμευσης.

Skoda Scala 2024

Το Easy Light Assist, το οποίο ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα τη μεσαία σκάλα, και το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPM+) είναι νέες προσθήκες σε όλα τα μοντέλα. Από το επίπεδο εξοπλισμού Selection και άνω, το Cruise Control με Speed Limiter και τα εμπρός φώτα ομίχλης LED είναι στάνταρ.

Skoda Scala 2024

Οι στάνταρ 6 αερόσακοι μπορούν προαιρετικά να φτάσουν έως και τους 9, με την προσθήκη αερόσακου γονάτων οδηγού και δύο πλευρικών για τους πίσω επιβάτες. Τα προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης περιλαμβάνουν το Crew Protect Assist, το οποίο κλείνει αυτόματα τα ανοιχτά παράθυρα και σφίγγει αμέσως τις ζώνες των μπροστινών καθισμάτων σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης, καθώς επίσης τα Adaptive/Predictive Adaptive Cruise Control, το Adaptive Lane Assist, το Side Assist, προβολείς LED Matrix, κάμερα οπισθοπορείας και Park Assist.

Εκδόσεις για κάθε ανάγκη, κόστος για κάθε τσέπη

Με μήκος 4,362, πλάτος 1,793 και μεταξόνιο 2,636 μέτρα το αμάξωμα του νέου Skoda Scala είναι από τα πλέον συμπαγή αλλά και ευρύχωρα, για ευελιξία στην πόλη και απρόσκοπτες αποδράσεις με φίλους ή οικογένεια. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών όγκου 467 λίτρων με δυνατότητα επέκτασης στα 1.410 λίτρα, δίνει λύσεις σε κάθε μεταφορική ανάγκη.

Skoda Scala 2024

Το νέο Skoda Scala διατίθεται στα επίπεδα εξοπλισμού Essence, Selection και το σπορτίφ Monte Carlo. Στο μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, δίνεται η δυνατότητα επιλογής τεσσάρων διαφορετικών στιλ σχεδίασης του εσωτερικού, των Loft, Lodge, Dynamic και Suite.

Skoda Scala 2024

Κορυφαίο λοιπόν το επίπεδο εξατομίκευσης, αλλά πολύ λογικό το κόστος, το οποίο ξεκινά από τα 20.900 ευρώ. Επιπρόσθετα, όπως και όλα τα μοντέλα της Skoda, έτσι και το νέο Scala προσφέρεται με 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση για τους πελάτες λιανικής.

Photo Credit: Skoda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!