Νέες επιδοτήσεις για ηλεκτροκίνητα οχήματα στα προγράμματα «e-Astypalaia» και «Πράσινα Ταξί»

Newsroom
Νέες επιδοτήσεις για ηλεκτροκίνητα οχήματα στα προγράμματα «e-Astypalaia» και «Πράσινα Ταξί»
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά σε νέες πληρωμές για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, με επιδοτήσεις που αφορούν την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων και ταξί.

Συνεχίζονται οι πληρωμές δικαιούχων στα πλαίσια των προγραμμάτων «e-Astypalaia» και «Πράσινα Ταξί», με στόχο την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Τα δύο αυτά προγράμματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παρέχουν σημαντικές επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, υποστηρίζοντας την πράσινη μετάβαση στον τομέα των μεταφορών.

«e-Astypalaia»: Νέες πληρωμές για 11 ηλεκτρικά οχήματα

Στις 24 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 89.084,35 ευρώ σε 10 δικαιούχους, οι οποίοι προμηθεύτηκαν συνολικά 11 ηλεκτρικά οχήματα μέσω του προγράμματος «e-Astypalaia». Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ξεκίνησε με σκοπό να μετατρέψει την Αστυπάλαια σε ένα πρότυπο νησί βιώσιμης κινητικότητας, συνεχίζει να προσελκύει ενδιαφερόμενους και να υποστηρίζει την απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Με την 7η απόφαση επιδοτήσεων, το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί από την έναρξη της δράσης ανέρχεται στα 467.203,09 ευρώ, καλύπτοντας 45 αιτήσεις και 68 ηλεκτρικά οχήματα.

«Πράσινα Ταξί»: Υποστήριξη για την αγορά ηλεκτρικών ταξί

 

Στις 16 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε πληρωμή 123.193,02 ευρώ σε 6 δικαιούχους του προγράμματος «Πράσινα Ταξί», οι οποίοι απέκτησαν 6 νέα ηλεκτρικά ταξί. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα έχει επιδοτήσει συνολικά 48 ηλεκτρικά ταξί με συνολικό ποσό 1.013.123,56 ευρώ, προωθώντας την αντικατάσταση παλαιότερων, ρυπογόνων οχημάτων με φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά ταξί.

Οι δύο αυτές πρωτοβουλίες του Υπουργείου συνεχίζουν να προωθούν τη χρήση καθαρών μορφών ενέργειας στον τομέα των μεταφορών, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!