F1 - Πιάστρι: «Πήρα ποινή για την ίδια κίνηση που έκανε ο Φερστάπεν στον Νόρις»

F1 - Πιάστρι: «Πήρα ποινή για την ίδια κίνηση που έκανε ο Φερστάπεν στον Νόρις»
Ο οδηγός της McLaren Racing απορεί γιατί πήρε εκείνος ποινή και όχι ο οδηγός της Red Bull Racing στη μάχη του με τον Λάντο Νόρις.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα της μάχης μεταξύ των Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις στο Circuit of the Americas. Οι δύο μονομάχοι του τίτλου ήρθαν ρόδα με ρόδα στον 52ο γύρο ενώ μάχονταν για την 3η θέση. Αμφότεροι βγήκαν εκτός πίστας στη στροφή 12, με τον Βρετανό να προσπερνάει. Ωστόσο οι αγωνοδίκες δεν συμφώνησαν με την κίνηση του οδηγού της McLaren και του επέβαλλαν ποινή 5 δευτερολέπτων, κάτι το οποίο είχε αποτέλεσμα να χάσει το βάθρο.

Αρκετοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το λόγο που δεν τιμωρήθηκε ο Μαξ Φερστάπεν για την κίνησή του να βγάλει εκτός πίστας τον Λάντο Νόρις. Ο Ολλανδός βγήκε κι εκείνος εκτός πίστας στην προσπάθειά του να διατηρήσει τη θέση του, αλλά οι αγωνοδίκες αγνόησαν την κίνησή του.

Ο teammate του Νόρις, Όσκαρ Πιάστρι, αποκάλυψε πως τιμωρήθηκε στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου για την ίδια κίνηση που έκανε ο Φερστάπεν την Κυριακή στο Grand Prix: «Εάν δούμε την ποινή μου από τον Αγώνα Σπριντ, ήταν ακριβώς για το ίδιο συμβάν με του Μαξ και του Λάντο. Εγώ έμεινα εντός πίστας σε αντίθεση με τον Φερστάπεν αλλά εγώ πήρα ποινή. Δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Ως οδηγοί έχουμε διαφορετικές εκδόσεις για το τι είναι δίκαιο και τι όχι. Ειδικά όταν πρόκειται για περίπτωση που είμαστε στην εξωτερική άλλου οδηγού».

 

Επιπλέον ο Αυστραλός αναγνώρισε πως δεν είναι απλή η δουλειά που έχουν οι αγωνοδίκες της Formula 1, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει παράπονα: «Οι αγωνοδίκες, οι οποίοι δεν έχουν οδηγήσει ποτέ τους μονοθέσιο της Formula 1 είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις συμβάντα, ειδικά εκείνη τη στιγμή. Το δικό μου συμβάν στο σπριντ σε σχέση με του Λάντο και του Μαξ ήταν πανομοιότυπο αλλά επιβλήθηκε ανάποδα η ποινή. Οπότε έχουμε πολλές ερωτήσεις να κάνουμε στους αγωνοδίκες».

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!