F1 - Ο Αλόνσο τα ’χει 400 μέσα και έξω από το κράνος

F1 - Ο Αλόνσο τα ’χει 400 μέσα και έξω από το κράνος
Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin ετοιμάζεται να σημειώσει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στον επερχόμενο αγώνα της Formula 1.

To Grand Prix Μεξικού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου στο Autodromo Hermanos Rodriguez θα είναι ιστορικό για τη Formula 1. O Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin θα συμπληρώσει τις 400 συμμετοχές σε Grand Prix του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ και θα είναι ο πρώτος που θα το έχει καταφέρει. Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα, το οποίο μπορεί να φτάσει μόνο ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός φιγουράρει στη 2η θέση της λίστας με 351 συμμετοχές σε Grand Prix.

O Αλόνσο έκανε το ντεμούτο του στη Formula 1 πίσω στο 2001 για λογαριασμό της Minardi. Έκτοτε έχει οδηγήσει για τις Renault, McLaren, Ferrari, Alpine και Aston Martin, έχοντας μια πλούσια καριέρα. Για να γιορτάσει τα 400 Grand Prix ο Αλόνσο θα συμμετάσχει στο GP Μεξικού με ένα ειδικό κράνος. Το βασικό του χρώμα είναι το χρυσό και περιλαμβάνει φωτογραφίες μέσα σε ένα θέμα από φιλμ παλιάς φωτογραφικής μηχανής με εμβληματικές στιγμές της καριέρας του.

Φερνάντο Αλόνσο

Συνολικά μετράει δύο παγκόσμιους τίτλους οι οποίοι επιτεύχθηκαν πίστα στο 2005 και το 2006. Μέχρι σήμερα μετράει 32 νίκες και 22 pole position. Ωστόσο η τελευταία φορά που ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου ήταν στο GP Ισπανίας του 2013.

 

Το παράδοξο είναι πως μπορεί αυτή να είναι η 400η του συμμετοχή σε Grand Prix, όμως ο Αλόνσο μετρά 396 εκκινήσεις στην F1. Αυτό έγινε διότι σε ορισμένους αγώνες δεν πήρε εκκίνηση.

Φερνάντο Αλόνσο

Ο Αλόνσο βρίσκεται στην 9η θέση στο φετινό πρωτάθλημα οδηγών με 62 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!