F1 - Μεξικό: Το πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο

F1 - Μεξικό: Το πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο
Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται στον κόσμο της Formula 1 για το 2024, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να επισκέπτεται το Μεξικό και την πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez.

H φετινή σεζόν της Formula 1 πλησιάζει σιγά-σιγά στο τέλος της. Απομένουν πέντε αγώνες για την ολοκλήρωση της χρονιάς και η μάχη για τα δύο πρωταθλήματα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της. Βρισκόμαστε στην… καρδιά ενός triple-header, με το Grand Prix Μεξικού το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου να είναι ο δεύτερος αγώνας από αυτούς.

Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ επισκέπτεται το Autodromo Hermanos Rodriguez, εκεί που θα πραγματοποιηθεί ο εικοστός αγώνας του 2024. O πρώτος αγώνας στο Μεξικό πραγματοποιήθηκε πίσω στο 1963, με την πίστα να έχει αλλάξει σημαντικά από τότε. Στη σημερινή της μορφή, την οποία γνωρίσαμε το 2015, έχει μήκος 4.304 μέτρα και αποτελείται από 17 στροφές. Την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν 71 γύρους.

Νικητής το 2023 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Μάλιστα, ο Ολλανδός έχει και τις περισσότερες νίκες στο Μεξικό, με 5 συνολικά. Το ρεκόρ πίστας ανήκει στον Βάλτερι Μπότας από το 2021 με το 1:17,774.

 

Το Grand Prix ΗΠΑ αποδείχθηκε ανατρεπτικό, με τη Scuderia Ferrari να κάνει το 1-2 κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την τρίτη του φετινή νίκη και θέλει να συνεχίσει με ανάλογο τρόπο στο Μεξικό. Η μάχη για τον τίτλο στους οδηγούς συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, με τον Μαξ Φερστάπεν να προηγείται του Λάντο Νόρις με 57 βαθμούς.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Autodromo Hermanos Rodriguez. Δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι στρατηγικές δύο pit-stop σε μία πίστα που η στρατηγική παίζει πάντα ρόλο.

To GP ΗΠΑ θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του δέκατου ένατου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα Grand Prix Μεξικού σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

21:30-22:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

01:00-02:30 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών (Βράδυ Παρασκευής)

20:30-21:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

00:00-01:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE Βράδυ Σαββάτου)

22:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!