F1 - O Αντονέλι θα πάρει τη θέση του Χάμιλτον στο Μεξικό

F1 - O Αντονέλι θα πάρει τη θέση του Χάμιλτον στο Μεξικό
Ο νεαρός Ιταλός ετοιμάζει την αγωνιστική φόρμα και το κράνος του, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει στο FP1 το μονοθέσιο του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Η Formula 1 συνεχίζει την αγωνιστική της περιοδεία το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου με το Grand Prix Μεξικού. Πρόκειται για τον εικοστό αγώνα της σεζόν, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Autodromo Hermanos Rodriguez.

Σε αντίθεση με τον αγώνα στο Τέξας, αυτό το τριήμερο δεν περιλαμβάνει Αγώνα Σπριντ, κάτι που σημαίνει πως επιστρέφουμε στο παραδοσιακό πρόγραμμα. Αυτό περιλαμβάνει τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, κατατακτήριες δοκιμές και αγώνα.

Αυτό θέλουν να το εκμεταλλευτούν ορισμένες ομάδες, οι οποίες θα βάλουν στα μονοθέσιά τους νέους οδηγούς. Στη Mercedes-AMG θα δούμε για δεύτερη φορά σε επίσημη περίοδο ελεύθερων δοκιμών τον νεαρό Κίμι Αντονέλι. Ο 18χρονος Ιταλός θα οδηγήσει στο FP1 το μονοθέσιο του Λιούις Χάμιλτον και ευελπιστεί αυτή τη φορά να συμπληρώσει περισσότερους από έναν γύρους.

Τελευταία φορά τον είδαμε στο FP1 του GP Ιταλίας, όταν είχε πάρει τη θέση του Τζορτζ Ράσελ. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα περίμενε μιας και στο δεύτερο μόλις γύρο του είχε έξοδο και κατέληξε στις προστατευτικές μπαριέρες. Στόχος του, πέρα από πολύτιμα μαθήματα, είναι η εξοικείωση σε ένα αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, όπως επίσης και στις λειτουργίες της ομάδας. Ο Αντονέλι θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Χάμιλτον το 2025 στη γερμανική ομάδα σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Ο Χάμιλτον θα επιστρέψει στο cockpit της W15 στο FP2. Για καλή του τύχη, η δεύτερη περίοδος δοκιμών θα έχει διάρκεια 90 λεπτών μιας και η Pirelli θα έχει ελαστικά του 2025 στο Μεξικό ώστε να τα δοκιμάσουν και αξιολογήσουν οι ομάδες. Ο Βρετανός θα έχει το πακέτο αναβαθμίσεων που παρουσίασε η Mercedes στο GP ΗΠΑ, όχι όμως ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος το κατέστρεψε με την έξοδό του στις κατατακτήριες δοκιμές.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!