F1 - Υπονοούμενα της Red Bull πως ο Πιάστρι θέλει να φύγει από τη McLaren

F1 - Υπονοούμενα της Red Bull πως ο Πιάστρι θέλει να φύγει από τη McLaren
Στην αυστριακή ομάδα υποστηρίζουν πως η πλευρά του Όσκαρ Πιάστρι τους έχει προσεγγίσει ώστε να γίνει οδηγός τους στη Formula 1 τα επόμενα χρόνια.

Είτε πρόκειται για κίνηση αποπροσανατολισμού είτε για υπαρκτό σενάριο, η Red Bull Racing δημιουργεί νέους πονοκεφάλους στη McLaren. Και για την αποστολή αυτή δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος από τον Χέλμουτ Μάρκο.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, σύμφωνα με το F1-Insider, αποκάλυψε πως ο Όσκαρ Πιάστρι εξετάζει όλα τα σενάρια για το μέλλον του και ένα από αυτά είναι μακριά από τη McLaren. Φυσικά τις κινήσεις δεν τις κάνει ο ίδιος αλλά ο μάνατζέρ του, Μαρκ Ουέμπερ.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα η Red Bull ενδιαφέρεται για τον Πιάστρι, ο οποίος έχει συμβόλαιο συνεργασίας με τη McLaren έχως και το 2026. Όταν ο Μάρκο ρωτήθηκε εάν το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, ο Αυστριακός είπε: «Θα το θέσω έτσι: Ο Μαρκ Ουέμπερ επιμένει να κάνουμε συζητήσεις».

 

Πεπεισμένος πως ο Όσκαρ Πιάστρι είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Μαξ Φερστάπεν είναι και ο Ραλφ Σουμάχερ. Ο Γερμανός αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να πάει ο Αυστραλός στη Red Bull.

«Αν ήμουν στη Red Bull, θα προσπαθούσα να πάρω τον Πιάστρι. Δεν είναι μόνο ένα τρομερό ταλέντο αλλά και σκληρός στην πίστα. Θα γίνει ακόμη καλύτερος στο μέλλον και τα μικρά μειονεκτήματα που έχει σε σχέση με τον Νόρις θα εξαφανιστούν σύντομα. Επιπλέον στη Red Bull δεν πρέπει να έχουν ως δεδομένο πως ο Φερστάπεν θα μείνει εκεί και το 2026. Πρέπει να είναι έτοιμοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Ο Πιάστρι θα ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του. Είμαι περίεργος να δω το πώς θα διαχειριστούν μελλοντικά τον Πιάστρι στη McLaren», είπε ο Σουμάχερ.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στο Grand Prix ΗΠΑ και τη μάχη των Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!