F1 - Η McLaren θέλει δικαίωμα επανεξέτασης της ποινής του Νόρις στο Τέξας

F1 - Η McLaren θέλει δικαίωμα επανεξέτασης της ποινής του Νόρις στο Τέξας
H βρετανική ομάδα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να αναιρεθεί η ποινή του οδηγού της στο Τέξας ώστε να πάρει την 3η θέση.

Πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Grand Prix Μεξικού, η McLaren Racing προχώρησε σε μία κίνηση ώστε να αλλάξουν τα αποτελέσματα του αγώνα στο Τέξας. Η βρετανική ομάδα ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να διεκδικήσει το δικαίωμα επανεξέτασης της ποινής του Λάντο Νόρις στη μάχη του με τον Μαξ Φερστάπεν για το προσπέρασμα στον 52ο γύρο.

Ο Βρετανός οδηγός τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες και έχασε την 3η θέση. Ωστόσο το συμβάν προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις κυρίως λόγω της οδήγησης του Μαξ Φερστάπεν και την επιλογή των αγωνοδικών να μην εξετάσουν την κίνηση του Ολλανδού για να μείνει μπροστά από τον αντίπαλό του.

Ο Διεθνής Αγωνιστικός Κώδικας προβλέπει πως αν μία ομάδα βρει νέα δεδομένα και στοιχεία τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα την ημέρα του αγώνα σχετικά με ένα συμβάν. Εφόσον τα ευρήματα γίνουν αποδεκτά, οι αγωνοδίκες του GP ΗΠΑ μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσουν για να εξετάσουν εάν πρέπει να αλλάξει η ποινή.

 

Η ακρόαση της McLaren θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδος). Μέχρι τώρα είναι άγνωστο αν τα στοιχεία που θα παραθέσει η βρετανική ομάδα θα είναι αρκετά ώστε να «ανοίξει» η υπόθεση. Οποιαδήποτε αλλαγή στο αποτέλεσμα του αγώνα στο Τέξας θα έχει επιπτώσεις στη μάχη του πρωταθλήματος, καθώς οι Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις διεκδικούν τον τίτλο στους οδηγούς.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στο Grand Prix ΗΠΑ και τη μάχη των Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!