F1 - Χάμιλτον: «Ο κόσμος τώρα μιλάει αλλά ο Φερστάπεν έκανε τα ίδια το 2021»

F1 - Χάμιλτον: «Ο κόσμος τώρα μιλάει αλλά ο Φερστάπεν έκανε τα ίδια το 2021»
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG F1 μίλησε για την οδηγική συμπεριφορά του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 στις μάχες ρόδα με ρόδα.

Η νίκη και το 1-2 της Ferrari δεν ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των GP ΗΠΑ και GP Μεξικού. Αυτά που συζητήθηκαν και έγινε θέμα της μίας ανάλυσης μετά της άλλης ήταν η ποινή του οδηγού της McLaren, η οδήγηση του Ολλανδού και η μεροληψία των αγωνοδικών.

Το συμβάν μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στο paddock του Grand Prix Μεξικού. Ένας από τους οδηγούς που ρωτήθηκε για την έκβαση της μάχης μεταξύ των Νόρις και Φερστάπεν ήταν ο Λιούις Χάμιλτον. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν «μάσησε» τα λόγια του αναφερόμενος κυρίως στον Ολλανδό.

«Εδώ και πολύ καιρό πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες. Έχει ενδιαφέρον πως ο κόσμος μιλάει τώρα γι΄αυτό διότι το ίδιο έκανε σε εμένα το 2021. Για παράδειγμα στη Βραζιλία (σ.σ. του 2021) κατά το φρενάρισμα ήμουν μπροστά αλλά ο οδηγός στο άλλο μονοθέσιο άφησε το φρένο και βγήκε εκτός πίστας και το ίδιο έπρεπε να κάνω κι εγώ. Οι αγωνοδίκες λένε πως και οι δύο βγήκαμε εκτός πίστας αλλά δεν είχα επιλογή γιατί απέφυγα σύγκρουση. Ξεκάθαρα πρέπει να γίνει κάτι γι’ αυτό, διότι πλέον συμβαίνει συχνά. Δεν πρέπει να αφήνεις το φρένο, να κουβαλάς περισσότερη ταχύτητα στη στροφή, να βγαίνεις εκτός πίστας και να κρατάς τη θέση», είπε ο Χάμιλτον.

 

Επιπλέον ο οδηγός της Mercedes έριξε την ευθύνη στους αγωνοδίκες για τις διαφορετικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε κάθε Grand Prix: «Πάντα ήταν γκρίζα ζώνη, γι’ αυτό δεν τιμωρείται τόσο καιρό. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Σε κάθε τριήμερο δεν έχουμε σταθερές αποφάσεις, ανάλογα πάντα με το ποιος είναι αγωνοδίκης. Ως σπορ πρέπει να αναβαθμιστούμε σε όλους τους τομείς. Δεν πρέπει… Έχω ζήσει ανάλογες στιγμές με τον Μαξ, δεν πρέπει ένας οδηγός να στέλνει ένα μονοθέσιο από την εσωτερική, να βγαίνει εκτός πίστας και να κρατάει τη θέση».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στο Grand Prix ΗΠΑ και τη μάχη των Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!