F1 - Σάινθ: «Σχεδόν τέλειοι οι γύροι μου, να κερδίσουμε και τον αγώνα»

F1 - Σάινθ: «Σχεδόν τέλειοι οι γύροι μου, να κερδίσουμε και τον αγώνα»
Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia στοχεύει στη νίκη στον αγώνα του Μεξικού έπειτα από την εντυπωσιακή του pole position.

Με τον καλύτερο τρόπο εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μεξικού για τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός με δύο φοβερούς χρόνους στο Q3 εξασφάλισε την pole position, που είναι η πρώτη φετινή και έκτη της καριέρας του, για τον αγώνα της Κυριακής.

Ο Σάινθ έδειξε να έχει το πάνω χέρι στο Autodromo Hermanos Rodriguez και πήρε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Μιλώντας στον Τζέιμς Χίντσκλιφ μετά το Q3, o Σάινθ είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Έκανα δύο πολύ καλούς γύρους. Στο Μεξικό έχεις πάντα την αίσθηση πως δεν μπορείς ποτέ να κάνεις έναν καθαρό γύρο, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το μονοθέσιο γλιστράει παντού. Στο Q3 οι γύροι μου ήταν σχεδόν τέλειοι, ήταν και οι δύο αρκετά καλοί για την pole. Δεν συμβαίνει συχνά στο Μεξικό αυτό με το πόσο δύσκολη είναι η πίστα».

Για το πού οφείλεται η βελτίωση, ο οδηγός της Ferrari ανέφερε: «Από το Όστιν κι έπειτα έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, ειδικά εγώ στις κατατακτήριες δοκιμές με την προετοιμασία των ελαστικών. Πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Προφανώς ανυπομονώ να ολοκληρώσω αύριο τη δουλειά. Η pole position δείχνει πρόοδο και πολύ καλούς χρόνους».

 

Όσο για το στόχο στο GP της Κυριακής πρόσθεσε: «Σίγουρα η προτεραιότητα μας να τερματίσουν και τα δύο μονοθέσια και αν πάρουμε τη νίκη, οι βαθμοί που θα πάρουμε θα είναι πολύ σημαντικοί για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ανυπομονώ να κρατήσω την 1η θέση στην πρώτη στροφή και ελπίζω με το ρυθμό αγώνα μας να κερδίσουμε».

Το GP Μεξικού είναι προγραμματισμένο για τις 22:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 21:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες:ScuderiaFerrari/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!