WRC: Το Ράλλυ Ιαπωνίας εξασφάλισε την παρουσία του μέχρι το 2028

Κώστας Παστρίμας
WRC: Το Ράλλυ Ιαπωνίας εξασφάλισε την παρουσία του μέχρι το 2028
Η πολυετής συμφωνία διασφαλίζει τη θέση του Ράλλυ Ιαπωνίας στο καλεντάρι, ενώ η Toyota City συνεχίζει να φιλοξενεί τον αγώνα.

Το Ράλλυ Ιαπωνίας θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) έως το 2028, μετά από νέα συμφωνία με τον WRC Promoter. Το νέο συμβόλαιο, το οποίο θα ξεκινήσει το 2026 και θα διαρκέσει τρία χρόνια, εξασφαλίζει ότι το ράλι θα παραμείνει στην περιοχή της Toyota City, όπου και φιλοξενείται από το 2022. Το Ράλλυ Ιαπωνίας, γνωστό για τους εντυπωσιακούς ασφάλτινους δρόμους και την ειδυλλιακή ιαπωνική τοποθεσία, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο των ομάδων όσο και των θεατών, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η απόφαση ανακοινώθηκε στο Hyundai N και Toyota Gazoo Racing Festival στη Νότια Κορέα, με τον δήμαρχο της Toyota City, Οτα, να τονίζει τη σημασία του Rally Japan ως μέσο προβολής του ιαπωνικού πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Ράλλυ Ιαπωνίας συνεχίζει να προσελκύει ενδιαφέρον διεθνώς, με το πανέμορφο σκηνικό των βουνών, των λιμνών και των ιερών τοπίων της χώρας μας».

Παράλληλα, ο Γιόνα Ζίμπελ, διευθυντής του WRC Promoter, εξήρε την τοπική υποστήριξη και την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας που προάγεται από την πόλη. «Η συνεργασία μας με την Toyota City ενισχύει την εμπειρία των φιλάθλων στο κέντρο της πόλης, ενώ η πόλη μοιράζεται τις αξίες μας για βιωσιμότητα».

 

Το Rally Japan ωστόσο θα χάσει τη θέση του ως ο τελευταίος αγώνας της σεζόν, αφού το 2025 τη θέση αυτή θα πάρει το νέο Rally Σαουδικής Αραβίας.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!