Η Rolls-Royce τιμά τον James Bond με τη μοναδική Phantom Goldfinger

Κώστας Παστρίμας
Η Rolls-Royce τιμά τον James Bond με τη μοναδική Phantom Goldfinger
Ένα συλλεκτικό αριστούργημα, εμπνευσμένο από την ταινία Goldfinger του 1964, με μοναδικές λεπτομέρειες που αποδίδουν φόρο τιμής στον κόσμο του 007.

Η Rolls-Royce αποκάλυψε μια εντυπωσιακή, μοναδική έκδοση της Phantom Extended, σχεδιασμένη για να τιμήσει τα εξήντα χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας James Bond: Goldfinger το 1964. Η Phantom Goldfinger αποτελεί ένα αριστούργημα της εξατομίκευσης, με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στην εμβληματική ταινία, ενώ αποτίει φόρο τιμής στο 1937 Phantom III Sedanca de Ville του κακοποιού Auric Goldfinger.

Rolls-Royce

Κάθε λεπτομέρεια του αυτοκινήτου ενσωματώνει την πολυτέλεια και τη δημιουργικότητα της Rolls-Royce: από μια μπάρα από καθαρό 18-καρατίων χρυσό στο κέντρο της κονσόλας έως τα τραπέζια picnic με χάρτη του Fort Knox. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, η διακόσμηση περιλαμβάνει χρυσές λεπτομέρειες και επιχρυσωμένα «organ stops», με τη διάσημη ατάκα του Auric Goldfinger: «This is gold, Mr. Bond...» αποτυπωμένη στο καπάκι του ντουλαπιού.

Rolls-Royce

 

Ένα ακόμα μοναδικό στοιχείο είναι το Starlight Headliner, το οποίο αναπαριστά τους αστερισμούς όπως ήταν πάνω από το Furka Pass την ημέρα της κινηματογράφησης της θρυλικής σκηνής καταδίωξης του James Bond. Το εξωτερικό φέρει ένα χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα από το αρχικό μοντέλο του 1937, ενώ μια «χρυσή αποκάλυψη» στη φιγούρα Spirit of Ecstasy υπαινίσσεται το λαθρεμπόριο χρυσού του Goldfinger.

Rolls-Royce

Σύμφωνα με τον διευθυντή εξατομίκευσης Nick Rhodes της Rolls-Royce, το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε «ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργικά ταξίδια της ομάδας», που ενσάρκωσε μια συλλεκτική έκδοση για έναν σημαντικό πελάτη και συλλέκτη από την Αγγλία.

Φωτογραφίες: Rolls Royce

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!