F1 - Μεξικό: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

F1 - Μεξικό: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Autodromo Hermanos Rodriguez;

Ο εικοστός αγώνας της Formula 1 για το 2024 είναι λίγες στιγμές μακριά, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το Grand Prix Μεξικού, το οποίο αναμένεται συναρπαστικό. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα των 71 γύρων που ακολουθεί.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην εκκίνηση, καθώς οι οδηγοί θα διανύσουν 1,2 χλμ μέχρι το σημείο φρεναρίσματος για τη στροφή ένα. Από την κορυφή θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari. O Ισπανός πήρε την πρώτη του pole position στο 2024 και ψάχνει τη δεύτερη φετινή του νίκη. Δίπλα του θα έχει τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, ενώ πίσω τους οι Λάντο Νόρις και Σαρλ Λεκλέρ θέλουν όσο τίποτα το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα ελαστικών, η πλειονότητα των ομάδων έχει τουλάχιστον ένα φρέσκο σετ της μεσαίας και σκληρής γόμας ελαστικών. Η Red Bull Racing έχει δύο φρέσκα σετ της μεσαίας γόμας ελαστικών, ενώ οι Ferrari, McLaren και Mercedes έχουν μόλις ένα φρέσκο σετ της ίδιας γόμας. Με βάση τα διαθέσιμα ελαστικά, οι ομάδες αναμένουν στρατηγική ενός pit-stop.

 

Ελαστικά

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. Η ιταλική μάρκα προτείνει εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών με το παράθυρο της πρώτης αλλαγής να είναι μεταξύ των γύρων 25 και 32. H γόμα που προτείνει για το υπόλοιπο Grand Prix είναι η σκληρή.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης του ενός pit-stop και αντίθετη με την πρώτη. Η Pirelli προτείνει εκκίνηση με τη σκληρή γόμα και οι οδηγοί μεταξύ των γύρων 36 και 43 θα αλλάξουν στη μεσαία γόμα ελαστικών. Οι δύο τελευταίες στρατηγικές που προτείνει η Pirelli έχουν τη μαλακή γόμα ελαστικών για το πρώτο μέρος του αγώνα. Στην πρώτη προτείνει δύο αλλαγές ελαστικών και στη δεύτερη μία αλλαγή ελαστικών.

Ελαστικά

Το Grand Prix Μεξικού είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 21:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ στο Grand Prix ΗΠΑ και τη μάχη των Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!